Otomotiv
Giriş Tarihi : 28-08-2016 17:03   Güncelleme : 28-08-2016 17:03

Schaeffler 70 yaşında

Schaeffler kardeşleri girişimcilik başarısına götüren yol; cesaret, yaratıcılık ve öngörü ile 1946’da Herzogenaurach’ta başladı ve çalışanlarıyla birlikte bugünkü Schaeffler Grubu’nun temellerini attılar. Çığır açan bir fikir, Schaeffler’i küresel bir şirket haline getirdi.

Schaeffler 70 yaşında

Alman sanayisinin en büyük başarı hikayelerinden biri olan Schaeffler Grubu, 70’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor.  Dr. Wilhelm Schaeffler ve kardeşi Dr.-Ing. E.h. Georg Schaeffler, 1946 yılında Herzogenaurach’ta Industrie GmbH şirketini kurarak, bugünkü şirketin temellerini attı.

Şirketin hızlı yükselişi, 1949 yılında Dr. Georg Schaeffler'in INA iğneli rulman kafesini icat etmesiyle başladı. Schaeffler, kısa süre içerisinde özellikle Alman otomotiv endüstrisi için büyük miktarlarda kafes kılavuzlu iğneli rulman üretmeye başladı. Bugün Schaeffler Grubu, dünya genelinde yaklaşık 84 bin çalışanıyla otomotiv ve endüstri alanlarında küresel boyutta faaliyet gösteren entegre bir tedarikçi. Maria- Elisabeth Schaeffler Thumann’a göre, “Aile şirketlerinin genelde uzun vadeli düşündüğü söylenir, bu Schaeffler için kesinlikle doğru. Bizim için köklerimiz ve değerlerimiz en az finansal başarımız kadar önemlidir.”

Schaeffler Grubu, sunmuş ğu yüksek kalite, üstün teknoloji ve güçlü yenilikçi yaklaşımı ile otomotiv ve endüstri için küresel çapta lider bir tedarikçi konumunda. Grup, birçok endüstriyel uygulamada kullanılan rulman ve lineer sistem çözümlerinin yanı sıra motor, şanzıman, şasi uygulamalarındaki yüksek hassasiyetli komponent ve sistemleri ile birlikte “Gelecek için Mobilite” konseptine çözüm odaklı büyük katkılar sağlamaktadır. 2015 yılında yaklaşık 13,2 milyar Euro’luk satış gerçekleştiren Schaeffler, dünya çapında 84 binden fazla çalışanı ile Avrupa’nın en büyük aile şirketlerinden biridir. 50 ülkede bulunan yaklaşık 170 konumu ile üretim tesisleri, Ar & Ge merkezleri ve satış şirketlerinden oluşan dünya çapında bir ağa sahip.