Dernekler
Giriş Tarihi : 28-08-2016 23:42   Güncelleme : 28-08-2016 23:42

FIATA eğitimini başarı ile tamamlandı

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi programına katılan kursiyerler mezun oldu. Mezunlar, Taksim İnter Continental Otel’de düzenlenen törenle belgelerini aldı.

FIATA eğitimini başarı ile tamamlandı

FIATA Diploma Eğitimi mezunlarının FIATA Diploması, FIATA Hava Kargo Sertifikası ve İTÜ tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'nı aldığı törende açılış konuşmasını yapan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, yaptı. Erkeskin, “UTİKAD olarak FIATA Diploma Eğitimi ile meslektaşlarımızı buluşturmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, lojistik sektöründe bir ilke imza attı. 150 ülkeden yaklaşık 10 milyon kişinin istihdam edildiği, 40 bine yakın taşıma işleri organizatörü ve lojistik firmasını temsil eden Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA tarafından dünyanın birçok ülkesinde uygulanan FIATA Diploma Eğitim’i Türkiye’deki ilk mezunlarını verdi. UTİKAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi’ni layan 25 katılımcı düzenlenen mezuniyet töreninde diplomalarını aldı.

Eğitimini başarıyla layan 25 katılımcının diploma aldığı mezuniyet töreninin ev sahipliğini UTİKAD Başkanı Turgut Erkeksin ve Başkan Yardımcısı Emre Eldener yaptı. Törene; FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı, FIATA Lojistik Akademisi Mentoru Kayıhan Özdemir Turan, Havayolu Çalışma Grubu Başkanı Arif Badur, Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Dilik ve İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Baskak katıldı. Törende FIATA Diploma Eğitim eğitmenleri ile UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur da hazır bulundu.

TEORİK İLE PRATİK BİRLEŞTİ

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, lojistik sektörünü uluslararası bir eğitimle buluşturmanın verdiği gurur ve mutluluğu yaşadıklarını dile getirdi. Eğitimin öneminin altını çizen Turgut Erkeskin, “Eğitim sadece sektörümüz için olmazsa olmaz değil elbette. Ancak bilginin yönetildiği lojistik sektöründe mesleki eğitimin ayrı bir önemi bulunmaktadır. Dünyanın 150 ülkesinde geçerli bu prestijli eğitim ise teorik bilginin yanında sektörümüzün pratiğine yönelik içeriği ile bir yüksek lisans programı gibi değerlendirilmelidir. Kaldı ki katılımcılar da en az iki yıl sektör tecrübesi ile mevcut bilgilerini dünya standartlarına taşımak için bu eğitimde yer almışlardır” diye konuştu.

HEM DİPLOMA HEM DE SERTİFİKA

Programın yapılandırılmasında İTÜ gibi köklü bir üniversite ile işbirliği yapmanın önemine de değinen Erkeskin, “Tüm taşıma modlarının detayları ile işlendiği eğitim boyunca sınıf içi derslerin yanında düzenlenen saha ziyaretleri de katılımcılarımıza pratik uygulamaları yerinde görme imkanı sunuldu. Bu saha ziyaretlerinde bizden desteğini esirgemeyen üyelerimiz MNG Havayolları, Un Ro-Ro ve Ekol Lojistik’e de UTİKAD adına teşekkürlerimi sunuyorum” . 288 saatlik zorlu eğitim sürecini layan FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarını tebrik eden Erkeskin, “25 meslektaşımız, hem FIATA tarafından 150 ülkede geçerliliği olan FIATA Diploması ve FIATA Hava Kargo Sertifikası'nı hem de İTÜ tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'nı almaya hak kazandı. Başarılarının devamını diliyorum” diyerek sözlerini ladı.

EĞİTİME YOĞUN İLGİ

İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Baskak, bu kapsamlı eğitimi Türkiye’deki lojistik sektörü ile buluşturmayı başaran UTİKAD’a teşekkürlerini sundu. Zorlu ve uzun süreli eğitim programını layan katılımcıları tebrik eden Doç. Dr. Murat Baskak, “Katılımcılarımız FIATA Diploması ile birlikte İTÜ Lojistik Uzmanlık Sertifikası almaya hak kazandı. FIATA Diploma Eğitimi içerik itibariyle diğer lojistik eğitimlerinden ayrıdır. Sektörün eğitime ilgisi bizleri heyecanlandırdı. Katılımcıların olumlu geri dönüşlerinden memnuniyet duyduk. Bu ilk yılı başarı ile lamamızın ardından aynı başarıyı önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğimize inancımız sonsuz” .

BAŞARI İÇİN ÇOK  ÇALIŞTIK


UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Lojistik Akademisi Mentoru Kayıhan Özdemir Turan ise UTİKAD olarak programın yapılandırılması ve Türkiye’de uygulanması için büyük çaba sarf edildiğinin altını çizdi. Turan, “Bugün yaşadığımız sonuç, uzun bir sürecin ve emeğin sonunda ortaya çıkmıştır. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. FIATA Diploması ile dünyanın 150 ülkesinde mesleğimizi icra etmek mümkün kılınmaktadır. Katılımcılarımızın bu mutluluğunu paylaşmak bize ayrıca onur vermektedir” .