Otomotiv
Giriş Tarihi : 29-08-2016 00:43   Güncelleme : 29-08-2016 00:43

Otomotivde kadın perspektifi

Doğuş Otomotiv Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi kapsamında kadın yetkili satıcı yöneticilerine özel düzenlenen sohbet toplantılarının son konukları Silk & Cashmere Kurucu Ortağı ve CEO’su Ayşen Zamanpur ve yönetici gelişim programlarında yönetici koçluğu hizmeti veren Hande Yaşargil oldu.

Otomotivde kadın perspektifi

Zamanpur ve Yaşargil; girişimcilik, yöneticilik ve kurumsallaşmanın önemi ile ilgili tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı. Doğuş Otomotiv’in Rotası İnsan ve Eğitim (DRIVE) projesi kapsamında, kurumun Türkiye genelindeki yetkili satıcılarına ve iş ortaklarına yönelik hayata geçirdiği Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi’nin eğitimleri devam ediyor.

Kadın yöneticilerine yönelik düzenlenen sohbet toplantılarında konusunda uzman konuşmacılar, katılımcılara girişimcilik, aile şirketlerinde şirket anayasasının önemi, kurumsallık ve yöneticilik gibi konularda iş hayatının içinden örnekleri aktarıyor. Konuk konuşmacılar, her geçen gün daha da yaygınlaşan ve yeni nesle de başarılarıyla örnek olan kadın yöneticiler ile tecrübelerini ve bilgi birikimlerini paylaşıyor.

Sohbet toplantılarının son konuğu, Türkiye’nin en ünlü kadın girişimcilerinden Ayşen Zamanpur . Ünü Türkiye ve Avrupa sınırlarını aşan tekstil sektöründe hizmet veren Silk & Cashmere’in kurucu ortağı ve CEO’su olan Zamanpur, düzenlenen sohbet toplantısında katılımcılarla girişimcilik, tutku ve hedefle işe bağlılık, stratejik yönetim, planlamanın önemi, aile şirketlerinde kurumsal yönetimin geliştirilmesi, yeni nesillerin aile şirketine adapte edilmesi ve iş hayatında yöneticilik ile ilgili tecrübelerini paylaştı.

Programın ikinci yarısında ise psikoloji ile psikoterapi eğitimini, üst düzey insan kaynakları yöneticiliği tecrübesiyle birleştiren, aynı da 2010’dan bu yana “INSEAD Global Leadership Center” bünyesinde çeşitli yönetici gelişim programlarında yönetici koçluğu hizmeti veren Hande Yaşargil, iş hayatında kadının yeri, kadınların iş hayatına kattıkları güçlü değerler ve bu gücün ön plana çıkarılması, iş özel yaşam dengesinin önemi, iş yaşamında ve ailede kadın olma konularında deneyimlerini paylaşarak dinleyicilere ilham verdi.