Deniz
Giriş Tarihi : 02-09-2016 23:29   Güncelleme : 02-09-2016 23:29

Sektörün Oscar’ı Altın Çıpa

Uluslararası 11’inci Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni, Ataköy Sheraton Oteli Balo Salonu'nda yapıldı. Denizciliğin Oscar’ı olarak adlandırılan törende 8 kategoride 19 kurum ödüllendirildi.

Sektörün Oscar’ı Altın Çıpa

Deniz Haber Ajansı tarafından organize edilen 11. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'nde, Türk ve dünya denizcileri İstanbul'da bir araya geldi. Kokteyl ve sonrasında verilen yemekle başlayan ödül töreni organizasyonu canlı müzik eşliğinde devam etti.

Ödülleri törenine başta Birleşmiş Milletler ihtisas örgütü IMO üst düzey yöneticileri olmak üzere, Uluslararası Denizde Uyduyla Haberleşme Örgütü (IMSO) Direktörü Moin Uddin Ahmed, Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği (IALA) Genel Sekreteri Francis Zacharie, Uluslararası Petrol Kirliliği Tazmin Fonu (IOPC Funds) Direktörü Jose Mauro Barandiaran ile birlikte IMO üyesi ülkelerin üst düzey yöneticileri katıldı.

Sinema Senfoni Orkestrası, 50 kişilik müzisyen kadrosu ve solist Deniz Çevik eşliğinde Altın Çıpa Töreni'nde sahne aldı. Türkiye Denizcilik Sektörü Meclis Başkanı ve Türk Armatörler Birliği Başkan Vekili Erol Yücel'in başkanlığında bir araya gelen 19 kişilik Altın Çıpa Jüri Heyeti, 8 kategoride 18 başarılı kişi, kurum ve kuruluşu ödüllendirdi.

Açılış konuşmasını yapan Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, “Bu yıl 11'ncisini düzenlediğimiz Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni her kinden bir kat daha önemli hale geldi. Çünkü biz 180 ülkenin denizcilik otoritesini ve denizcilik idaresini 10 yılda İstanbul'a getirmiştik. Özellikle 15 Temmuz gecesi yaşanan hadisesinin cereyan etmesiyle birlikte dünyanın değişik yerlerinde veya ağırlıklı olarak Avrupa'da Türkiye'ye gidilmemesi noktasında propagandalar yapıldı. Biz organizasyonumuzu yaptık ve temsilcilere mektuplarımızı gönderdi. Onlarda bugün burada bizi yalnız bırakmadı. Herkese sonsuz teşekkürler” .