Güncel Haber
Giriş Tarihi : 23-09-2016 11:00   Güncelleme : 23-09-2016 11:00

Toplu taşıma eğitimi şart!

Avrupa yakasından Uzunçayır istikametine doğru seyir halinde olan 34 TP 2406 plakalı metrobüs, Acıbadem durağından çıktıktan sonra kaza yaptı. Bariyerleri aşan metrobüs yolundan çıkan araç, karşı yönden gelen 3 otomobili ezip, çift katlı yolcu taşıma otobüsüne çarparak durdu. Kazada 11 kişi ağır yaralandı.

Toplu taşıma eğitimi şart!

Edinilen bilgiye göre; Metrobüs şoförü Recai Türkoğlu ile yolcu Murat A'nın (35), tartıştı. Sesler yükselmeye başlayınca Murat A'nın (35), elindeki şemsiye ile şoförün kafasına vurdu. Araç hızlı olmamasına rağmen ani şok yaşan metrobüs şoförü bariyerleri aşıp yoldan çıktı. 59 DR 088, 34 LL 1725 ve 34 PM 5991 plakalı 3 otomobili ezdikten sonra 34 DM 6413 plakalı otobüse çarparak durdu. Kaza sonrası İstanbul trafiği felç .

ŞOFÖR HASTANEDE

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 11 kişi çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına aldı. Metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'nun Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, doktor ğu belirtilen İbrahim Mithat Us'un ise özel bir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Olay sonrası Murat A'nın (35), emniyet güçleri tarafından göz altına alındı. Zanlı, Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezi'ne götürüldü.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Metrobüs yolcularından Serdar Çengel, gazetecilere yaptığı açıklamada, şoför ile yolcu arasında yaşanan tartışmadan sonra aracın kontrolden çıktığını ifade etti. Çengel, "Metrobüs şahlanarak yola girdi. İki araca vurarak savurdu. Bazı araçları altına aldı. Çift katlı otobüs olmasa daha büyük facia olurdu" diye konuştu.

İETT ve İBB Beyaz masaya yapılan şikayetlerde çoğu haklı olmalarına rağmen hep toplu taşıma şoförleri cezalandırılıyordu. Hakkında şikayet olan halk otobüs şoförlerine para cezaları, İETT şoförlerine ise uyarı cezası uygulanıyordu. Bu kaza vatandaşın toplu taşıma kültüründen yoksun ğunu ortaya çıkardı. Özellikle halk otobüs şoförleri ise; "okullarda toplu taşıma eğitimleri verilmeli. Yetişkinlere de toplu taşıma kültürü aşılanmalı" yorumunu yaptı.

İETT OLAY YERİNDE

İETT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bağış ve İETT Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Ayhan Ayvaz, kaza sonrası olay yerine geldi. Bağış ve Ayvaz, görevlilerden kaza hakkında bilgi aldı. İETT yöneticileri, araçlar olay yerinden çekilinceye kadar orada bekledi.

ŞEMSİYE AÇILMADI!..

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, saldırganın işlediği suça göre alması gereken muhtemel cezaları değerlendirdi. Şen, "Yaralanmaysa 10 yıl, insan ölümü gerçekleşirse 25 yıl. Her bir eylemden ayrı ayrı ceza alır. Bilinçli taksir olursa toplu ceza alır ama öngörmüş ama umursamamış. Şimdi 11 yaralı var. Burada inşallah kimseye bir şey olmaz ve hepsinin hayatı kurtulur. Eğer ölüm olursa her bir ölüm için 25 yıl, yaralanmaların da durumuna göre 5, 10, 15 yıl ceza alır" .

Haber: Kaan Kaya ve Hüseyin Karabulut
Ulaşım Gazetesi