Kara
Giriş Tarihi : 28-09-2016 13:43   Güncelleme : 28-09-2016 13:43

Mustafa Demirbaş: Bankalar esnafın peşinde koşuyor

FSM Demirbaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş, "18 yıl önce Kent Bank'la yaptığımız anlaşmanın sonucunda, özel halk otobüsü sektörüne kredi vermek istemeyen bankalar, bugün esnafın peşinde koşuyor. Özel Halk Otobüsü esnafı, 2001 krizini dahi firesiz geçen ender sektörlerden biridir" dedi.

Mustafa Demirbaş: Bankalar esnafın peşinde koşuyor

BMC ve Temsa bayii FSM Demirbaş Otomotiv, (27 Eylül 2016 tarihinde) İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dedeman Otel'de kampanya tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya İstanbul ve çevre illerden çok sayıda özel halk otobüsü sahipleri katıldı.

"6 AY SONRA ÖDE" KAMPANYASI

FSM Demirbaş Otomotiv, 27 Eylül 2016 - 15 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlediği kampanyasıyla özel halk otobüsü esnafına, "Otobüsü Bugün Al, Ödemeye 6 Ay Sonra Başla", "Araç Beledelinin yüzde 100'üne Kredi Kullanabilme İmkanı", "12 Aydan 72 Aya kadar Dosya Masrafsız Vade İmkanı", "Esnek Ödeme Kolaylığı", "1 Yıl Ücretiz Periyodik Bakım ve Takas İmkanı" ve "Tüm Araçlara 3 Yıl Garanti Süresi" gibi kolaylıklar sundu.

18 YILDA ESNAFLA BÜYÜK BİR CAMİA OLDUK


Toplantıda konuşan FSM Demirbaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş, toplantıya katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 1999 yılında İstanbul'a otobüs satmaya geldiği günden bu yana özel halk otobüsü taşımacılarıyla bir camia klarını söyledi. Demirbaş, "Acı, tatlı günler geçirdik ve hep beraber bu günlere geldik. İnşallah daha uzun yıllar birlikteliğimiz devam eder" .

İLK KEZ 36 AYA KREDİ İMKANINI BİZ SAĞLADIK

Özel halk otobüsçüsüne ilk kez uzun vade farkını ve kredi kolaylığını kendisinin getirdiğini belirten Mustafa Demirbaş, "1999 yılının Kasım ayında bu otelin bu salonunda sizlerle ilk defa bir toplantı düzenledik. O günlerde yeni tanışıyorduk. Şunu gördüm, yüzde 80 esnafın otobüs alabilme imkanı yoktu. Çünkü bankalar esnafa kredi vermiyor, verse de 18 aydan fazla vade tanımıyordu. Burada Kent Bank'la birlikte bir kampanya düzenlemiştik. Bankanın genel müdürü o gün bana sormuştu, 'ne diyeyim bu insanlara' diye. Ben de bu insanlara sadece nüfus kağıdını getirene kredi vereceğimizi söyle başka birşey istemiyorum demiştim. Hiç unutmuyorum, o gün bu kredi imkanını esnafa söylediğimizde salondakilerin hiçbiri inanamadı. İlk kez 36 ay taşıt kredisini o tarihte biz çıkardık ve 4 ayda 550 otobüs satarak bu araçları 8-9 ayda teslim ettik. O günden bu güne 18 yıl geçti. Bu çok şükür bütün esnafın peşinde bankalar koşmaya başladı.  Özel halk otobüsü esnafını kredisi sıkıntısız. 2001 krizinde dahi hiç fire vermeyen esnaf özel halk otobüsçüleridir. Kendi büyüklüğünüzü kendiniz gösterdiniz hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FSM 25 YILDIR ÖZEL HALK OTOBOSÜ SEKTÖRÜNDE

FSM Demirbaş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Demirbaş, firması hakkında bilgi verdi: "FSM Demirbaş Otomotiv 1991 yılından bu yana 25 yıldır Ankara ve İstanbul'da otomotiv sektörüne hizmet ediyor. Otobüs satışına ilk defa 1997 yılında Ankara'da başladım. Bu yeşil otobüs tabir edilen 350 tane otobüsün 125 ani 2 ay gibi kısa bir sürede satarak teslim ettim. O günden bu güne, Ankara, İstanbul, Balıkesir ve Kayseri olmak üzere 30'a yakın ilde halk otobüsü satışı gerçekleştirdim. 1997'den 2013 yılına kadar sadece BMC markalı otobüs satıyordum, 2013 yılında Temsa markasının da bayiliğini alarak iki markanın da distribitörü m."