Teslimatlar
Giriş Tarihi : 28-09-2016 13:54   Güncelleme : 28-09-2016 13:54

Edirne'nin kentiçi ulaşım araçları Isuzu'dan

Anadolu Isuzu, Edirne Belediyesi'yle yaptığı projeyle, engelli ulaşıma uygun 50 adet Novo Citi'yi teslim etti. Belediye Başkanı Gürkan, altı ay içerisinde araçlarını engelli yasasına göre düzenlemeyen araçların ruhsatlarının yenilenmeyeceğini söyledi. Isuzu Pazarlama Direktörü Tammay ise, projelerine inanan ve destek verenlere teşekkür etti.

Edirne'nin kentiçi ulaşım araçları Isuzu'dan

Anadolu Isuzu, Edirne Belediyesi'ne 50 adet Novo Citi teslim etti. Edirne Belediye Biinası önünde düzenlenen teslimat törenine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Toplu Ulaşım Sistemleri (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay'ın yanı sıra, belediye üyeleri, şoförler ve halk arasından çok sayıda kişi katıldı.

ŞARTLARA UYMAYAN ÇALIŞAMAYACAK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  teslimat töreninde yaptığı konuşmada, yeni Isuzu Nova Cİti'lerin alt yapılarının engelli taşıma sistemine uygun ğunu belirterek, "1 Ekim itibarile engelli taşıma yasasının hayata geçmesine altı ay gibi süre kalıyor. Bu süre içerisinde Edirne'de toplu ulaşımda engellilere yönelik iyileştirmeleri ya da düzenlemeleri yapmamış ya da buna hizmet veremeyecek araçlar bu sistemde yer alamayacaktır" .

"HOŞGÖRÜMÜZÜN SON ALTI AYINA GİRDİK"

Gürkan, şöyle konuştu: "Hükümetin Meclis'ten engellilerle ilgili çıkardığı çok doğru kararda da bu kategorideki toplu ulaşım araçlarının engellilerin de kullanabilmesi ile ilgili verilen süre bitti. Şimdi burada Edirne Belediye Başkanı olarak biz bugüne kadar biraz göz yumduk, bu kendimi de ihbar olsun. Biraz hoşgörülü davrandık ama bu toleransın son altı ayına girdiğimizi söylemek istiyorum. Altı ay sonra Edirne'de toplu ulaşımda engellilere yönelik iyileştirmeleri ya da düzenlemeleri yapmamış ya da buna hizmet veremeyecek araçlar bu sistemde yer alamayacaktır. Herkes hazırlıklarını buna göre yapsın."

TAMAY: ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ


Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay da konuşmasında, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, "Bu zor dönemde bizlere konuşmak değil, iş yapmak düşüyor. Biz Anadolu Isuzu olarak bu dönemeçten geçerken mümkün ğunca az zararlar geçmeye gayret ediyoruz. Herkesin hiçbir projesini durdurmadan iş yapması lazım, yeni yatırımlar yapması lazım. Yeni ekmek kapıları açılması lazım.  İşimizi iyi yapmalıyız" diye konuştu.

PROJEYE İNANANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Tamay, Edirne ile araç projesine ilk başladıklarında zorlandıklarını belirterek, "Proje için ilk Edirne'ye geldiğimiz günlerde, Türkiye'nin en iyi organizasyonlarından birinin ETUS ğunu söylemiştim. Projemiz bu işin mimarları güvendiler. Şu anda görüyorum ki, projemiz geleceğe doğru daha da güzelleşerek devam edecek. Edirne, laf söz yapmıyor iş yapıyor. Projemize destek çıktıkları ve Anadolu Isuzu'yu terciih ettikleri için başta Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan'a ve saygıdeğer ETUS üyelerine teşekkür edeyorum. Gelcekte de satış sonrası hizmetler ve araçların 24 saat serviste kalabilmesi sağlayarak bu projeye destek vermeye devam edeceğiz" .

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ TÜRKİYE

Öte yandan Tamay, Türkiye'deki otobüs endüstrisinin Avrupa'nın hatta dünyanın en iyi ve büyüklerinden ğu bilgisini verdi. Tamay, dünyanın her bir köşesinde Türkiye'de üretilen otobüslerin kullanıldığını söyledi. Türkiye'nin otobüs sektöründe sınırları çoktan aştığını belirten Fatih Tamay,  şöyle konuştu:  "Otobüs sektörü, kalite anlamında ülke sınırlarının çok dışını çıktı. Ben yaklaşık bir hafta önce Almanya'nın Hanovver kentinde IAA fuarında yine böyle bir kürsüden Avrupa'da ve dünyada neler yapacağımızı anlatıyordum. Şu anda bu kürsüden Türkiye'de neler yapacağımızı anlatıyorum. Sektörümüz Türkiye açısından gurur verici bir noktaya ulaşmıştır."

ETUS Başkanı Hakan Giyik ve Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay'ın konuşmasının ardından Tamay 50 midibüs filosunun temsili anahtarını Gürkan'a teslim etti. Gürkan da Tamay'a plaket verdi. Törenin ardından 50 araçlık filo kent turu yaptı.