Demir Yolu
Giriş Tarihi : 29-09-2016 11:48   Güncelleme : 29-09-2016 11:48

Raylı sistem de teknoloji transferi

Raylı sistem teknolojilerinin lideri Bombardier Transportation, Almanya Berlin’de düzenlenen InnoTrans 2016 Ulaşım Teknolojileri Uluslararası Fuarı’na katıldı. Şirket fuarda, trenlerden, metro ve sinyal sistemlerine kadar tüm raylı sistem çözümlerini sunarken, yeni ürün lansmanlarını da gerçekleştirdi. Bombardier Transportation’ın yeni lansmanını yaptığı TALENT 3 trenleri, Türkiye’de de raylara çıkmayı hedefliyor.

Raylı sistem de teknoloji transferi

Bombardier, Türkiye’nin de gelişen ulaşım ve toplu taşıma planlarına yönelik olarak en ideal ürün portföyüne sahip bulunuyor. Bombardier, 1986 yılından bu yana Türkiye ile raylı sistemler alanında güçlü bir işbirliği içinde çalışmalarına devam ediyor. Bombardier Transportation’ın Başkanı Laurent Troger yaptığı açıklamada; “Bombardier olarak Türkiye’nin raylı sistemlerde yaptığı yatırımlarda çözüm ortağı olabilmek adına çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz” .

Bombardier Transportation’ın Türkiye Yönetim Direktörü Furio Rossi de Türkiye’de 2023 yılına kadar raylı sistemler ve alt yapı için 45 milyar doları aşan bir yatırımın yapılacağını belirtirken “Türkiye’de Yüksek Hızlı ve Bölgesel trenler, Lokomotifler, Sinyal Ekipmanları, Metrolar ve Tramvayları kapsayan raylı sistemler segmentinde son kalite standartlarında, en son teknoloji ürünleri sağlamak için kararlıyız. Yeni yatırımlarla Türkiye’deki gelişmelere inancımız sonsuz. Zaten yerli üretim yapan Bozankaya ile de iş ortaklığı yapıyor olmamız bunun en büyük göstergesi. Yaklaşan 80 adet Yüksek Hızlı Tren ihalesi için TCDD tarafından seçildiğimiz takdirde Bombardier ve Bozankaya olarak ortaklığımız çerçevesinde, Ankara’da yepyeni bir üretim tesisiyle birlikte Türkiye’ye yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Hali hazırda Bozankaya ile Ankara Sincan’da bulunan tesiste yatırımlarımıza başlamış bulunuyoruz” diye konuştu.