Otomotiv
Giriş Tarihi : 29-09-2016 12:38   Güncelleme : 29-09-2016 12:38

Hafif ticarinin yeni gözdesi Toyota

Toyota, Türkiye hafif ticari araç pazarına sunduğu Proace modeli ile ürün yelpazesini güçlendirdi. Şık tasarımı, üstün taşıma kapasitesi, yüksek verimlilik ve farklı motor seçenekleriyle sunulan Proace VAN ve Proace VERSO, Toyota kalitesini CDV ve MDV segmentine taşımaya hazırlanıyor.

Hafif ticarinin yeni gözdesi Toyota

Proace VAN çok kapsamlı profesyonel ihtiyaçlara yanıt verirken, konforlu ve geniş bir araç arayanların beklentilerini de karşılıyor. Proace, hem yük hem de yolcu taşıma amaçlı geniş ürün yelpazesi ile hafif ticari araç pazarında yer almaya hazırlanıyor. Proace Verso ise 3 farklı motor seçeneği ve 9 kişilik yolcu kapasitesiyle farklı taşıma ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunuyor.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Toyota için yeni olan CDV ve MDV  segmentine girmeye hazırız. Bu segmentte de iddiamızı ortaya koyarak tüm beklentileri karşılamayı ve Proace modelleri ile pazarda önemli bir pay almayı hedefliyoruz. Bu yeni modellerimiz Türkiye’deki satışlarımızda da itici güçlerimizden olacaktır. Ayrıca Hilux’tan sonra, Proace VAN ve Proace VERSO  modellerimiz, hafif ticari araç pazarındaki satışlarımızın artmasına da önemli katkı sağlayacaktır” .

HAZIRLIKLAR TAMAM

Bozkurt sözlerine şöyle devam etti; “Bu segment binek otomobil işinin yanında en yepyeni bir iş. Toyota Türkiye olarak bunu böyle algılıyoruz. İşin hem satış kanalını, hem de satış sonrası kanalını çok önemsiyoruz. Bu nedenle hem satış, hem de satış sonrası hizmetler için ekiplerimizi hazırlıyoruz ve eğitiyoruz. Müşterimizin bizden Toyota kalitesinde bir hizmet beklediğinin bilincindeyiz. Yani; satış aşamasından finansal çözümlere, satış sonrası hizmetlerden aracın ikinci elde değerlendirilmesine kadar tüm bu süreçte müşterilerimizin yanında olacağımız, 360 derece bir hazırlık içerisindeyiz.

ÇEKİCİ BİR TİCARİ ARAÇ TASARIMI


Proace VAN’ın ön tarafı Toyota’nın Under Priority tasarım dilini yansıtıyor ve “Kompakt, Orta ve Uzun” olmak üzere üç gövde boyutuyla satışa sunuluyor. 4,6 metrelik uzunluk ve 2,9 metrelik dingil mesafesine sahip kompakt versiyon, 11,3 metrelik dönüş çapıyla dar alanlarda kolayca manevra kabiliyeti sağlıyor. 1200 kg’a ulaşan taşıma kapasitesi ve 4,6-5,1 m3 yükleme hacmi aracı segmentinde öne çıkarıyor. Önde üç koltuk bulunan model, 2,1 metre uzunlukta ve 1,6 metre genişliğinde taşıma alanıyla dikkat çekiyor. Proace’in orta uzunluktaki versiyonu ise 4,9 metre uzunluğa ve 3,2 metre dingil mesafesine sahip. Uzun versiyon ise aynı 3,2 metre dingil mesafesini kullanıyor ve uzunluğu 5,3 metre’ye ulaşıyor. Bu versiyon da 2,2 metre genişlik ve 1,9 metre yükseklikle dikkat çekiyor.

GÜÇLÜ MOTORLAR

Proace VAN’da 95 HP’den 150 HP’ye kadar 4 farklı dizel motor ve manuel şanzıman seçenekleri sunuluyor. Motor seçenekleri arasında 1,6 litre ve 2,0 litre dizel üniteler yer alıyor. Proace sahip ğu motor seçenekleriyle düşük yakıt tüketimi ve sınıfının en çevreci emisyon değerlerini ortaya koyuyor. 95 HP üreten 1,6 litre dizel motor, 5 ileri manuel şanzımanla (210 Nm tork) birlikte sunuluyor. 144 g/km gibi düşük bir CO2 emisyon değerlerine sahipken, yakıt tüketimi de 5,5 lt/100 km’ye kadar düşüyor. 300 Nm tork ve 115 HP üreten 1,6 litre dizel motor ise, 6 ileri manuel şanzımanla eşleştiriliyor. Stop & Start sistemiyle 133 g/km emisyona ve 5,1 lt/100 km ortalama tüketime sahip. 122 HP ve 150 HP güçlerle tercih edilebilen 2,0 litre turbo dizel motor ise, 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor. Bu motor 340 Nm ve 370 Nm tork seviyeleriyle daha yüksek taşıma kapasitelerine sahip. CO2 emisyonu 139 g/km ve yakıt tüketimi ise yalnızca 5,3 lt/100 km.