Deniz
Giriş Tarihi : 03-10-2016 14:15   Güncelleme : 03-10-2016 14:15

Kutman ‘Yılın Adamı’ seçildi

Global Liman İşletmeleri, Akdeniz Bölgesi'nin en prestijli kruvaziyer platformu konumundaki Seatrade Cruise Med 2016’da hem fuar, hem konferans, hem de ödül töreninde öne çıktı. Global Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Seatrade Cruise Awards 2016’da ‘Yılın Adamı’ seçildi.

Kutman ‘Yılın Adamı’ seçildi

İki yılda bir düzenlenen Seatrade Cruise Med fuarı, başta Akdeniz ve Avrupa olmak üzere tüm dünyadan kruvaziyer turizminin önemli temsilcilerini 3 gün süre ile İspanya’nın Tenerife kentinde bir araya getirdi. Tenerife Liman Başkanlığı sponsorluğunda gerçekleştirilen fuarda, sektöre yön veren katılımcılar ile konferanslar da Global Liman İşletmeleri podyuma çıktı. Global Liman İşletmeleri Pazarlama Direktörü Carla Salvado’nun konuşmacı ğu “Liman ve Şehir İlişkisi” adlı oturum da konferans bölümünün en çok izlenen panelleri arasında yer aldı.

Seatrade Cruise Awards 2016’da ‘Yılın Adamı’ seçilen Mehmet Kutman’ın ödül gecesinde mesajını Emre Sayın iletti. Mehmet Kutman “Gregory Michael Kiez, Global Ports’u kurduğunda kimse 10 yıl içinde dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olacağını öngörmüyordu. Bugün Akdeniz’den Uzakdoğu’ya uzanan geniş bir hinterlandımız var. Michael Tamm’ın söylediği gibi bir kruvaziyer gemisi limanlar olmadan kruvaziyer olamaz. Masanın diğer tarafından diyorum ki gemiler uğramazsa da o yapı liman olmaz. Liman işletmeleri ve kruvaziyer şirketlerinin işbirliği ve koordineli çalışmaları ile kruvaziyer turizmi çok daha iyi noktalara taşınabilir. Bilgi, tecrübe paylaşımları yanı sıra LNG gibi yeni ekolojik çözümlerle, yoğunluk yönetimi, verimlilik, güvenlik gibi konularla kruvaziyer turizm geliştirilebilir. İşte biz de tüm bu noktalarda yoğun çaba sarf ediyoruz ve her türlü işbirliğine açığız” .

“Kruvaziyerin yeni gelen oyuncusu olarak, sektörün önemli temsilcileri tarafından böylesine önemli bir ödüle layık görülmekten dolayı duyduğum gurur ve mutluluğu da dile getirmek isterim” ifadelerini kullanan Mehmet Kutman, bu prestijli ödülün onurunu, gelecek güzel günlerin bir işareti olarak Türkiye turizmi ile paylaşmak istediğini de belirtti.