Otomotiv
Giriş Tarihi : 05-10-2016 10:15   Güncelleme : 05-10-2016 10:15

Otokar Sultan'ın ünü kıtaları aştı

Türkiye’nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, dünyanın dört bir yanında ilgi gören Sultan'ın 20 bininci aracını üretim bandından indirdi. Tasarım ve teknik özellikleri ile Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde de büyük beğeni toplayan Sultan'ın 20 bininci aracı Fransa yolcusu oldu.

Otokar Sultan'ın ünü kıtaları aştı

Otokar, 20 bininci Sultan otobüsünü üretti. Son 7 yıldır Türkiye’nin en çok satılan küçük otobüs markası olan Otokar, ilkini 2002 yılında ürettiği Sultan’ın 20 binincisini, çalışanlarının katıldığı özel bir törenle üretim bandından indirdi. Modern toplu taşımaya uygun olarak 7 metreden 19 metreye kadar farklı uzunluklarda üretilen, tasarım ve teknik özellikleriyle ülkemizin yanı sıra Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde büyük beğeni toplayan Sultan’ın 20 bininci üretim törenine Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar Genel Müdür Yardımcıları, Otokar yöneticileri ile çalışanları katıldı.

40’TAN FAZLA ÜLKEDE

Otokar Sakarya fabrikasında yapılan törende Sultan otobüslerinin Navigo ismi ile başta Avrupa olmak üzere 40’tan fazla ülkeye ihraç edildiğine dikkat çeken Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 20 bininci Sultan’a ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: "2002 yılında üretimine döndüğümüz küçük otobüs pazarında bugüne kadar 20 bin adet Sultan ürettik. Otokar'a gönül ve emek veren, şirketimizi bu noktaya taşıyan herkese teşekkür ediyorum. El emeği, göz nuru ile ürettiğimiz araçlarımız 6 yıldır bizi liderlikte tutuyor. Türkiye'de Sultan, dünyanın dört bir köşesinde ise Navigo ismi ile ürettiğimiz araçlarımızla milyonlarca yolcu işine, evine, okuluna sevdiklerine ulaşıyor."

20 BİNİNCİ SULTAN FRANSA'YA


Otokar'ın ihracat çalışmalarıyla ilgili de bilgi paylaşan Serdar Görgüç, "Bugün, başta Avrupa olmak üzere 40’tan fazla ülkede otobüslerimiz her gün milyonlarca yolcuyu taşıyor. Geçtiğimiz yıl, Sultan Türkiye’nin en çok ihraç edilen küçük otobüsü . 2016'nın ilk sekiz ayında otobüs satışlarımız yüzde 35 arttı. Bu yıl özellikle Fransa, İtalya, Almanya, Romanya ve Malta pazarlarında önemli filo satışlarına imza attık. Sultan sadece Türkiye’nin değil, Fransa’nın da en çok tercih edilen küçük otobüsü konumuna ulaştı. Bugün banttan indirdiğimiz 20 bininci Sultan'ı da Fransa'ya gönderiyoruz" .