Otomotiv
Giriş Tarihi : 07-10-2016 11:49   Güncelleme : 07-10-2016 11:49

Temsa Ar-Ge'de 12'den vurdu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2015 Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi'ne göre Temsa, 127 firma arasında 12’inci sırada yer aldı. Otomotiv sektöründe 2'inciliğe yükselen Temsa, Fikri Mülkiyet Yetkinliği sıralamasında ise 11 otomotiv şirketini geride bırakarak 1’inci oldu.

Temsa Ar-Ge'de 12'den vurdu

Yıllık bütçesinin yüzde 4’ünü Ar-Ge’ye ayıran Temsa, yaptığı yatırımın karşılığını hem otobüs pazarında elde ettiği liderlik, hem de Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi’ndeki sıralama ile alıyor. Toplam 187 çalışanın bulunduğu Temsa Ar-Ge Merkezi başarıdan başarıya koşuyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2015 Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi'ne göre Temsa Ar-Ge Merkezi, 127 firma arasında 12’inci .

LİDERLER LİGİNDE

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Ar-Ge merkezinin bir yıl içerisinde 61 sıra yükselip, 12’nci olmasının yenilik ve gelişime verdikleri önemin en önemli kanıtı ğunu söyledi. Çelik, “Hem yurt içinde hem de yurt dışında pazar payını büyüten Temsa, sadece kaliteli ve konforlu araçlarıyla değil Ar-Ge merkeziyle de sektörün önemli firmaları arasında. Temsa Ar-Ge Merkezi’nin katkılarıyla Temsa’nın ulusal ve uluslararası pazardaki payını artıracağına inanıyorum” diye konuştu.

GÜCÜMÜZ AR-GE'MİZ

2014 performans endeksinde 117 firma arasından 73’üncü sırada yerlerini aldıklarını belirten Temsa Ar-Ge Direktörü İbrahim Eserce, “2015 yılında ise 127 firma arasından 12’nci k. Pazarda Temsa ürünlerinin gördüğü yoğun ilgi de bu yükselişimizi gösteriyor zaten. Mutluluk verici bir sonuç. Ülkemizin bugün en çok ihtiyaç duyduğu, gelecekte büyümesinin ve gelişmesinin en temel taşını oluşturacak olan kurumlar Ar-Ge merkezleri. Gücünüz ve ekonomimizin sürdürülebilir bir büyümeye sahip olması için güçlü A-Ge merkezlerine ihtiyacımız var. Bu anlayış çerçevesinde bütçenin yüzde 4’lük bölümü Ar-Ge merkezine aktarılıyor” .