Kara
Giriş Tarihi : 07-10-2016 16:57   Güncelleme : 07-10-2016 16:57

Emecen empati yaptı

İETT Genel Müdür Arif Emecen, kurum tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen Empati Haftası dolayısıyla kentiçi toplu taşıma aracına bindi. Otobüste yolcularla da sohbet eden Emecen, sorunlara bizzat şahit oldu.

Emecen empati yaptı

İETT’nin hizmette kalite standartlarını yükseltmek amacıyla 2012 yılından beri düzenli sürdürdüğü Empati Haftası’nda, yaklaşık 100’ü genel müdür, müdür, daire başkanı ve genel müdür yardımcıları olmak üzere bine yakın İETT çalışanı, iyileştirme önerilerinde bulunmak için servis ya da araçları yerine otobüs, metrobüs, metro, tramvay, Marmaray gibi araçlarla işlerine gidip geldi. İETT Genel Müdürü Arif Emecen’in güzergahı da hafta boyunca 48T Kağıthane-Taksim otobüsü ve Taksim-Tünel nostaljik tramvayı .

Arif Emecen, durak ve araçlarda vatandaşların toplu ulaşımla ilgili sıkıntılarını dinledi, notlar aldı. Sabah 7.15’te 48T otobüsüne binerek Taksim’e gelen Emecen burada nostaljik tramvaya geçip İETT Genel Müdürlüğü'ne gitti. Arif Emecen, “İstanbul, 15 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük, 10 bin yılı aşan tarihiyle de en eski metropollerinden birisi. İETT olarak bu metropolde günde 4 milyon, yılda 1,5 milyar kişinin toplu ulaşımını sağlıyoruz. Toplu ulaşımda elbette yaşadığımız sorunlar var. Biz İETT yönetimi olarak, mükemmellik için yola çıktık. Toplu ulaşımda kaliteyi, konforu yükseltmek hedefimiz. Bunun için çalışıyoruz. Empati Haftası, İETT’nin hizmet kalitesini artırma sürecinde en önemli araçlarımızdan birisi ” .

Bu yolculuklardaki gözlemlerini ve iyileştirme önerilerini de paylaşan İETT Genel Müdürü Arif Emecen, yolcu memnuniyetinin nasıl artırılabileceğini, müşteri taleplerinin nasıl karşılanacağını ve gelen şikâyetlerin kaynağının araştırılıp, kök neden analizlerini yaparak çözüm üretme hedefiyle hareket ettiklerini vurguladı. Emecen, İstanbul’da toplu ulaşım konforunun artırılması için yapılması gerekenleri sık sık yerinde incelediklerini ‘Empati Haftası’nın da bu çalışmanın parçası ğunu söyledi. “İşletme mantığı üzerinde yoğunlaşıp konforu nasıl artıracağımıza bakıyoruz” diyen Emecen, kendi kullandığı hatla ilgili şu yorumu yaptı: “Yolcularımızın haklı taleplerini gördük, dinledik. Tüm İETT yönetimi bu hafta sahadaydı. Hepimiz tespit ettiğimiz sorunlarla ilgili analizler yapacağız. Bütün amacımız daha kısa, daha hızlı, daha konforlu ulaşım hizmetini sağlamak.”

Haber: Kaan Kaya