Kara
Giriş Tarihi : 14-10-2016 23:55   Güncelleme : 14-10-2016 23:55

Antalya’da minibüsler birleşiyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Servisçiler Odası’nın düzenlediği toplantıda taşımacı esnafı ile bir araya geldi. Başkan Türel, toplu ulaşımda 7 metrelik iki minibüsün birleşip, 12 metrelik bir otobüse dönüşmesi konusunda UKOME kararı alındığını açıkladı.

Antalya’da minibüsler birleşiyor

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ndeki toplantıya ilgi yoğun . Esnafa seslenen Belediye Başkanı Menderes Türel, yeni eğitim sezonunda kazasız belasız günler diledi. Başkan Türel, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında her sözde değil özde esnaf dostu olmanın gayreti içinde klarını vurguladı. Türel, esnafın sorun ve taleplerini, yine esnafın görüşleri doğrultusunda, birlikte hareket ederek çözdüklerini kaydetti.

İLÇELERDE TAHDİT UYGULAMASI

İlçelerdeki servis taşımacılığını disiplin altına almak için önemli bir çalışma yaptıklarını anlatan Türel, şunları söyledi: “Merkez dışındaki ilçelerde kimin okul servisi yaptığı, kimin turizm taşımacılığı, kimin personel servisi yaptığı bunların kayıtları yoktu. Bunun mutlaka bir disiplin altına alınması gerekiyordu. Ulaşım Daire Başkanlığımız fevkalade gayret göstererek 14 ilçedeki tahdit düzenlemesini en sağlıklı şekilde yaptı. Bu sizin araçların piyasa değerlerini misli misli arttıran bir uygulama. Tahditli plakalarınızı artık müracaatla beraber sizlere teslim ediyoruz.”

HERŞEY KONFORLU ULAŞIM İÇİN

Başkan Türel, toplu ulaşımında ciddi düzenlemeler yaptıklarını açıkladı. Çalışmalar yapılırken esnafın zarar görmemesi için kılı kırk yardıklarını belirten Başkan Türel, “UKOME toplantımızda kararımızı da aldık, artık 7 metrelik her minibüsü ikisini birleştirmek suretiyle 12 metrelik bir otobüse dönüştürüyoruz. Bunu esnafımızın da rızası ve arzusuyla yapmak istiyoruz. Çünkü yolcu kapasitesi yüzde 100’e yakın artıyor arkadaşlar. Halkın konforu artıyor, araçlar engellilere uygun hale geliyor. Zaten bir mahkeme kararı var şu anda. 7 metrelik toplu taşıma araçlarının minibüslerin trafikte seyretmesi ile ilgili bir hukuki engel var. Ya 12 metrelik otobüs olacaklar ya da 14 kişilik eski küçük minibüslere dönecekler. Buna da bir engel yok. Ancak Antalya artık şehir içerisinde küçük minibüslerle toplu taşım yapacak bir şehir değil” .

TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞ

Başkan Menderes Türel, birleşmeyen minibüsçülere de kötü haber verdi. Türel, dönüşüme karşı olanların da kırsal taşımacılıkta, köylerden mahallelere dönüşen yerlere yolcu taşıyabileceğini açıkladı. Türel, “Böylelikle arkadaşlarımızın rızasına göre bir tavır almış olacağız. Biz temenni ederiz ki herkes otobüse dönsün. Çünkü Menderes Türel söylemişti dersiniz, bunun karşılığı ve getirisi çok daha yüksek olacak. Artık toplu ulaşımda bu kardeşlerimizle yola devam edeceğiz. Bundan sonra yeni araç ihtiyacı mı olacak, bu kardeşlerimiz arasında bir şirket kurarlarsa, onların temin edeceği araçlarla yeni araç artışı yaparız. Bugünkü mevcut toplu taşıma sistemindeki arkadaşlar, hepsi bir çatı altında şirketleşsin. Bundan sonraki bütün iş ve işlemleri de, bugün bizimle bu yola çıkmaya karar veren arkadaşlarımızın yolculuğunda neticeye ulaştırırız” diye konuştu.

ÇOK CİDDİ BİR KARAR

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de Başkan Türel’in her esnafın yanında ğunu söyledi. Dere, “Çok ciddi kararlar aldınız. Birinci derecede akrabaların devir ücretlerinde ücret almayacağız niz. Sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. 14 ilçede 3 bin 800’e yakın servis işi yapan arkadaşların kayıt altına alınması gerekiyordu. UKOME kararıyla servis esnafının C tahdidi almasıyla ilgili kararınız için de çok teşekkür ediyoruz” .