Lojistik
Giriş Tarihi : 15-10-2016 00:15   Güncelleme : 15-10-2016 00:15

eTA’da dinamik fiyatlandırma

Taşımacılık sektöründe 35 bin kamyoncu ve 6 bin 500 yük sahibi KOBİ’yi elektronik platformda buluşturan eTA, dinamik fiyatlandırma modülünü geliştirdi. Sistem üzerinden yapılan sorgulamada fiyat, kilometre ve mazot ortalaması gibi logaritmalar hızlıca devreye alarak, kamyoncu ve yük sahibi KOBİ’ye en uygun fiyat teklifi hazırlıyor.

eTA’da dinamik fiyatlandırma

Oluşturduğu elektronik taşımacılık platformunda kamyoncu ve yük sahibi KOBİ’yi buluşturan Borusan Holding şirketlerinden, yeni nesil taşımacılık modeli Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA), dinamik fiyatlandırma modülünü geliştirdi.

eTA’yı diğer rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin dinamik fiyatlandırma modül sistemi ğunu açıklayan Genel Müdür Hamdi Erçelik, “Yük sahibi KOBİ ve kamyoncu esnafını buluşturan platformumuzda her iki tarafa da hızlı teklif oluşturan özel bir teknolojik sistem geliştirdik. 2 dakikada en uygun fiyat teklifini hazırlıyoruz. Verilen fiyat KOBİ için en uygun düşük, kamyoncu esnafı için ise en uygun yüksek fiyatı öngörüyor” ifadesini kullandı.

5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Ağırlıklı teknolojik alt yapı olmak üzere, 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Hamdi Erçelik, “Geliştirdiğimiz sistem en dijital yürüyecek şekilde dizayn edildi ve taşımacılık sektörünün dijitalleştirilmesine liderlik ediyoruz” . Sistemde mevcut geçmiş fiyat listeleri baz aldıklarını kaydeden Erçelik. “Piyasadaki fiyat değişkenliklerine, mevsimsel kriterlere, kilometreye ve mazot fiyat aralıklarına dair oluşturduğumuz bir bilgi havuzumuz var. Çok kısa bir sürede sistem tüm bunları gözden geçirerek, teklifi hazırlıyor ve en iyi fiyatı sunuyor” diye konuştu.