Lojistik
Giriş Tarihi : 15-10-2016 00:35   Güncelleme : 15-10-2016 00:35

Schaeffler’ın çözüm ortağı Gefco

Gefco, otomotiv ve endüstri alanında faaliyetlerine devam eden Schaeffler ile sözleşme imzaladı. Proje kapsamında Schaeffler’e, Çayırova’da bulunan Gefco, Lojistik Merkezi’nde, üç yıl süresince lojistik destek ve know-how sağlanacak.

Schaeffler’ın çözüm ortağı Gefco

Çayırova’daki Gefco Lojistik Merkezi’nde gümrüklü ve gümrüksüz alanlarda depolama hizmeti veren Gefco Türkiye, Schaeffler Türkiye için de gümrüksüz depo hizmeti vermeye başladı. Üç yıl sürecek anlaşma kapsamında, Schaeffler’e ke olan depo alanının raf sistemleri projeye uygun olacak şekilde özel olarak tasarlandı. Etrafı çevrilerek giriş çıkışların kısıtlandığı depo alanında, kameralı güvenlik sistemi de yer alıyor.

Gefco Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Serkan Çelik, “Lojistik mühendisliği alanında önemli bir deneyimimiz bulunuyor. Bu deneyimden gelen uzmanlığımız sayesinde Schaeffler’le olan işbirliğimizin uzun süre devam edeceğine inanıyorum. Schaeffler’in yeni depo çözüm ortağı olarak Gefco’yu seçmiş olmasından dolayı tüm çalışanlar olarak çok mutluyuz” .

Türkiye’de 2014 Nisan ayı itibariyle ilk kez hizmet vermeye başlayan Gefco Lojistik Merkezi toplamda 10 bin m2’lik bir alana yayılıyor. Sanayi üreticileri ile birlikte 2 tekerlekli araçlara yönelik de hizmet sunulan özel alanın 5 bin m2’si serbest depo olarak, diğer 5 bin m2’lik bölümü ise gümrüklü depo olarak kullanılıyor. Schaeffler’e sunulan gümrüksüz özel depo hizmeti üç yıl boyunca devam edecek.