Kara
Giriş Tarihi : 21-10-2016 16:28   Güncelleme : 21-10-2016 16:28

Ulaşım akıllandı

Büyük şehirlerde yaşanan hızlı nüfus artışı, Akıllı Şehirler ve Güvenli Ulaşım kavramlarını da beraberinde getirdi. Otokar, KoçSistem ve İSBAK, nesnelerin interneti dönemine ülkemizde öncülük edecek akıllı ulaşım teknolojisi projesi CoMoSeF'i tamamladı. 4 yılda geliştirilen proje ile akıllı otobüsler birbirleriyle, yol kenar üniteleri ve trafik sinyalizasyon sistemiyle konuşacak. CoMoSeF ile sürüş kalitesi artarak, trafikte maksimum güvenlik sağlanacak.

Ulaşım akıllandı

Otokar, KoçSistem ve İSBAK konsorsiyumu ile yürütülen Akıllı Trafik Sistemlerine Yönelik Geleceğin İşbirlikçi Mobil Hizmetleri Projesi (CoMoSeF) landı. Önümüzdeki 5 yıl içinde dünyada 50 milyar, Türkiye'de ise 10 milyona yakın cihazın birbiriyle konuşacağı nesnelerin interneti dönemine ülkemizde öncülük edecek proje; Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş, KoçSistem Genel Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok, İSBAK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Gündoğan'ın katılımı ile Otokar’ın Sakarya fabrikasında tanıtıldı. Bir Avrupa Birliği programı olan CoMoSeF projesinin pilot uygulamaları ise İstanbul ve Sakarya’da yapıldı.

DAHA FAZLA KATMA DEĞER

Toplantısında konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Murat Ulutaş, “Teknolojilerin artık kendi içlerine enerji üretmelerinin yerine, reel dünya ile buluşma noktasında Otokar, KoçSistem ve İSBAK'ın sahip ğu ortak vizyon, ulaşım sektöründe teknoloji alanında güçlendirmeyi hedeflediğimiz noktalar, bizi CoMoSeF gibi önemli bir projede bir araya getirdi. 4'üncü sanayi devriminin, nesnelerin internetinin adını sıkça duymaya başladığımız bu dönemde CoMoSeF gibi projeler Türkiye'ye daha fazla katma değer üretmekle kalmayacak, devler liginde ülkemizin konumunu güçlendirecek” .

EKOSİSTEMİ OLUŞTURDU

Şirket olarak, 70 yılı aşkın tecrübeleri ğunun altını çizen KoçSistem Genel Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok ise şöyle konuştu: "Buluttan nesnelerin internetine kadar geniş çözüm yelpazemiz ile Türkiye bilgi teknolojileri hizmet pazarının lideri olarak yer alıyoruz. Türkiye’nin yazılım alanında ilk olma özelliği taşıyan Ar-Ge ve yenilik merkezimiz bu yıl Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezleri arasında yapılan değerlendirme sonucunda En İyi Kapasite ödülüne layık görüldü. İşbirliği içerisinde ğumuz 100’ü aşkın kurum ve üniversite ile geniş bir Ar-Ge ekosistemi oluşturuyor; KoçSistem - Ekosistem stratejimiz ile alanında en iyi kurumlar ile işbirliği yaparak ülkemize her geçen gün daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz."

ULAŞIMDA KALİTE ARTAKACAK

İSBAK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Gündoğan da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir İstanbul Vizyonunu yönettiklerini dile getirdi. Ulaşım, enerji, çevre, gibi konularda inovatif çözümlerini ele aldıklarını dile getiren Gündoğan, “Türkiye’nin Akıllı Ulaşım Sistemleri alanındaki ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezi ile Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin önemli aktörlerindeniz. Akıllı Şehir İstanbul vizyonuna hizmet eden tüm sistemlerin yönetilebilir ve sürdürülebilir hale getirilmesi misyonuyla çalışmalar yapıyoruz. İSBAK olarak; her geçen gün daha da büyüyen, karmaşık bir hale gelen şehirlerin etkin ve inovatif bir yaklaşımla yönetilebilmesi için akıllı çözümler geliştiriyor,  başta İstanbul olmak üzere tüm metropollerde yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerimizi uygulamaya geçiriyoruz. CoMoSeF projesinin Türkiye koordinatörü olarak; akıllı ulaşım sistemleri alanında sahip ğumuz deneyimi insan ve çevre odaklı çözümlere dönüştürürken, gezegenimizdeki karbon ayak izimizi de küçültüyoruz” diye konuştu.

Haber: Kaan Kaya