Lojistik
Giriş Tarihi : 27-10-2016 16:16   Güncelleme : 27-10-2016 16:16

Ekol bir adım daha önde

Intermodal taşımacılık hizmeti kapsamında Ekol Lojistik, Avrupa'da büyümeye devam ediyor. Firma, mevcut kullandığı elektrikli blok tren seferlerine Sete-Paris hattı ilave etti.

Ekol bir adım daha önde

Avrupa genelindeki demir yolu bağlantılarıyla haftada yaklaşık bin 500 treyler ve konteyner taşıyan Ekol Lojistik, blok tren seferine Sete-Paris hattını da dahil etti. Bu hatta hafta da tek sefer düzenleyen Ekol, 2017 yılı itibariyle 2 sefere çıkaracak.

İtalya Trieste, Almanya Köln ve Ludwigshafen, Çek Cumhuriyeti Ostrava, Fransa Sete'nin ardından Sete-Paris ile birlikte haftalık toplam haftalık toplam 44 blok tren seferi 44'e çıktı. İzmir-Sete arası mevcut deniz yolu bağlantısına 2017 yılında yeni bir Ro-Ro daha eklemeyi hedefleyen Ekol, Sete Limanı’nı Birleşik Krallık'a, Benelüks ülkelerine ve Almanya'ya bağlama çalışmalarını Avrupa’nın öncü demir yolu operatörü VIIA ile işbirliği yaptı.

Devreye alınan Sete-Paris tren hattı ile ilgili olarak Ekol Lojistik Taşımacılık Grubu Genel Müdürü Murat Boğ; “Fransa’da mega treylerlere de uygun olarak kuzey-güney yönündeki demir yolu taşımacılık koridorunun ilk ürünü olan bu hat sayesinde Türkiye ve İran’ın Avrupa bağlantısını, Kuzey Afrika ülkelerinin ise Paris bölgesi ile bağlantılarını güçlendirmeyi hedefiyoruz. Önemli bir yeşil lojistik yatırımı olarak değerlendireceğimiz bu yeni bağlantı ile, aylık emisyonda 180.000 kg CO2'lik bir azaltım elde edecek, 20 futbol sahası büyüklüğünde ormanı kurtarmış olacağız” .