Deniz
Giriş Tarihi : 11-11-2016 12:41   Güncelleme : 11-11-2016 12:41

Dentur'un projesi dikkat çekti!

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı dünya denizcilik günü yan etkinliğinde, Dentur Avrasya, gemi projesi ile dikkat çekti. Bakan Arslan, Dentur standında yeni yapılan çift başlı yolcu gemisi ile ilgili bilgi aldı.

Dentur'un projesi dikkat çekti!

Dünya Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından her yıl farklı ülkelerde düzenlenen Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği, İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da desteği ile yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli ve Tersaneler Ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak ile birlikte, Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliğinde, sektörün öncü firmalarından Dentur Avrasya standını ziyaret etti.

Dentur Avrasya’nın Genel Müdürü Ünsal Savaş, yeni yolcu gemisinden 14 adet yapılacağını ve bu yeni gemiler ile hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Savaş, "Özel tasarım yolcu biniş – iniş platformu sayesinde engelli ve hareket kısıtlı yolcularımız daha rahat hizmet alacak. Yeni gemilerin çift başlı olması nedeniyle, manevraya ihtiyaç duymayacağı için  yüzde 40 seyir süresi kısalmaktadır. Polonya’da yapılan havuz testleri sonucunda en optimum tekne formuna ulaştık. Aylrıca yüzde 54 daha az yakıt tüketeceği de yapılan testlerle ortaya çıktı. Hedefimiz; kara taşımacılığı ile en entegre olmuş, daha çevreci, daha hızlı, daha konforlu ve güvenilir taşımacılık ile hizmet standartlarını yükseltmektir" .

Türkiye'nin kurucu üyelerinden biri ğu Uluslararası Denizcilik Örgütünün 171 üyesi bulunmakta. Deniz emniyeti ve güvenliği, gemi kaynaklı kirlilik konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş olan İMO, Dünya Denizcilik Günü'nün 1978'den bu yana kutlanmaktadır. Geçen yıl Japonya'nın Türkiye'ye devrettiği etkinliğin bayrağını, denizci bir ülke olan Panama'ya devrettik. Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty ise Türkiye'de başarılı bir yan etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, gelecek yıl herkesi Panama'ya beklediğini ifade etti.