Dernekler
Giriş Tarihi : 22-11-2016 13:33   Güncelleme : 22-11-2016 13:33

UND Başkan adaylığını Hamburg'tan açıkladı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) 39'uncu olağan genel kurulu için Fevzi Çakmak, Almanya'nın Hamburg şehrinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Çakmak, "Amacımız en büyük sıkıntımız olan birlik ve beraberliği saylayarak saygınlığımızı arttırmak" dedi.

UND Başkan adaylığını Hamburg'tan açıkladı

Bugüne kadar UND yönetiminin çeşitli kademelerinde görev alan Plastnak Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çakmak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada aynen şu ifadelere yer verdi:

- UND Başkanı Çetin Nuhoğlu'nun 2 dönemi bitti. Aday olmayacağı söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

"Çetin Başkanım aile dostumdur. Kendisini severim, sayarım ve sürekli görüşürüz. Kendisine sorduğumda aday olmayacağını söyledi. Şubat veya Mart ayında seçimiz var. Birlik ve beraberlik adına UND derneğimizde herkesin aday olma hakkı var. Bende o hakkı kullanırım. Kendisinin de söylediği gibi bu sektörde herkesin başkan adayı olma hakkı var. Biz de birlik ve beraberliği sağlamak için yan yana arkadaşlarla oturup, kararımızı vereceğiz. Amacımız sektörümüzün menfaatine olan birlik ve beraberliği sağlamaktır. Ben görevden kaçmam ve her da göreve hazırım.

- Sizce sektörün sorunları nelerdir?

Şuanda sektörün en büyük sorunu birlik-beraberlik olma sorunudur. Bizim sektörümüzün öncelikle birlik olmaya ihtiyacı var. Eğer birlik olamazsan ne saygınlığın olur, ne de birlikteliği yakalayamadığın için kimse seni dinler. Bizim bir çok meslektaşımız var. Yan yana geldiğimizde gücümüz belli, son genel kurulumuz 160 kişiyle yapıldı. Sektörümüz 2 bin kişi ama şuanda 1100-1200 üyemiz var. Bizim birlik olmaya, birbirimize saygılı olmaya ihtiyacımız var. O sen sektörün markasından, sektörün değerinden bahsedebilirsin. Ama sen sektörün birlik ve beraberliğini sağlayamazsan, saygınlığı da yükseltemezsin. Aradaki iletişim kopukluğunda sektörde hepimizin suçu var. Benim en büyük idelim bu birlikteliği sağlamaktır. Bizim bir önceki genel kurulumuzda yani 2011-2012 seçimini 600 kişi ile yaptık.

- Sizce Başkan verdiği sözleri yerine getirdi mi?

Bizim şunu yapmamamız lazım; Rahmetli Saffet Ulusoy bu sektöre çok büyük işler yapmıştır. Çetin Nuhoğlu büyük işler yapmıştır. Tamer Başkan yapmıştır, Engin Başkan yapmıştır. RODER'den geçiş sürecinde Necmi Çobanoğlu başkanlık yapmıştır. Bunların sivil toplum örgütümüzün başında olması bizim için büyük bir nimettir. Kimse Çetin Başkanımızı eleştirmeye hakkı yoktur. Çünkü İstanbul Üniversitesi Lojistik Fakültesi'ni sektörümüze kazandırmıştır ki, onun sayesinde sektörümüzdeki eğitim ve kalite düşünce seviyesi de yükselmiştir. Bizler devamlı olarak onların saygınlığını farklı bir yere koymamız lazım. Yola çıktığımda birbirini seven-sayan arkadaşlarım yönetim kurulu listemde yer alacak. Şöyle bir örnek vereyim. Derneğin saygınlığını arttırdığım Plastnak'ın da saygınlığını arttar. Arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Önümüzde 4 aylık süre vardır. Bu benim tek başıma karar vereceğim bir olay değildir. Sektörümüz için yola çıktık."

Hüseyin Karabulut - Almanya