Lojistik
Giriş Tarihi : 30-11-2016 16:29   Güncelleme : 30-11-2016 16:29

PETDER ve OMSAN'dan çevreci işbirliği

PETDER ve OMSAN Lojistik, “Atık Yağların Yönetimi” projesi için 5 yıllık daha sözleşme imzaladı. Atık yağların, 10 Numara yağa çevrilip çevreye ve insana verdiği zararın önüne geçmeye çalışan işbirliği neticesinde, süre 2021 yılına kadar uzatıldı. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Doç. Dr. M. Keskin, “Bizim için çevre duyarlılığı, para kazanmaktan daha değerli” dedi. PETDER Genel Sekreteri İlter ise, OMSAN’la sürdürdükleri işbirliğinin önümüzdeki günlerde bir etkinliği de beraberinde getireceğini söyledi.

PETDER ve OMSAN'dan çevreci işbirliği
OMSAN Lojistik, 30 Kasım 2016 tarihinde törenle imzalanan sözleşme kapsamında, önümüzdeki 5 yıl boyunca Petrol Sanayi Derneği (PETDER) için atık motor yağlarının toplanması, taşınması ve lisanslı tesislere teslim edilmesi hizmetlerini gerçekleştirmeye devam edecek.
 
ÖZEL EKİPMANLI 11 TANKER
PETDER tarafından başlatılan “Atık Yağların Yönetimi” projesine, 2006 yılından itibaren nakliyeden sorumlu iş ortağı olarak destek vermekte olan OMSAN, bu desteği 2021 yılı sonuna kadar sürdürecek. OMSAN; PETDER adına 5 yıl boyunca, atık yağ üreticilerinden atık yağların toplanıp İZAYDAŞ, çimento fabrikaları, geri dönüşüm ve bertaraf tesislerine taşınması hizmetini Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Taşınması Yönetmeliği’ne uygun lisanslı ve özel ekipmanlı 11 tanker ve 23 sürücü ile yapılacak.
 
“OMSAN’A İNANCIMIZ TAM”
Törende PETDER adına sözleşmeye imza atan PETDER Genel Sekreteri Niyazi İLTER, OMSAN’ın 2006 yılından itibaren gerçekleştirmekte ğu taşımalarda gösterdiği özeni bundan sonra da sürdüreceğine dair inançlarının tam ğunu, bu nedenle yola OMSAN ile devam etme kararı aldıklarını belirtti. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Doç. Dr. M. Hakan KESKİN ise Avrupa Tedarik Zinciri Mükemmellik Ödülleri Yarışması’nda Avrupa’nın en başarılı 5 çevreci lojistik projesinden biri olarak seçilen bu projede, PETDER’in OMSAN ile yola devam etmeyi kararlaştırmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.
 
“PARA KAZANMAKTAN DAHA ÖNEMLİ”
OMSAN Lojistik Genel Müdürü Doç. Dr. M. Hakan KESKİN, PETDER’in “Atık Yağların Yönetimi” projesine vurgu yaparak, “OMSAN Lojistik olarak böyle bir projenin içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. 10 yıldır PETDER’e hizmet ediyoruz. Bize göre toplumun sorunlarına değer kazandıracak böyle bir projede yer almak para kazanmaktan daha değerlidir. PETDER ile 5 yıl daha birlikte olacağımızın anlaşmasını, bu gün burada imzalayacağız. Biz OMSAN olarak lojistikten daha fazlasını taahhüt ediyoruz. Başlattığımız bu işbirliğini toplumumuza ve ulusumuza daha fazla değer katacak şekilde çevreye daha saygılı projeler haline getireceğiz. Çevre konusu önceleri lafta kalırken bugün hayatımızın bir parçası haline geldi. Çevreye duyarlı davranan bir şirketin genel müdürü olmaktan gurur duyuyorum” ...
 
“ÜLKEYE ZARARI ÇOK BÜYÜK”
PETDER Genel Sekreteri Niyazi İLTER’in ise işbirliği konusunda yaptığı konuşması şöyle: “2008 yılından beri atık motor yağlarının toplanması konusunda yetkilendirilmiş bir kuruluş olarak, yedi gün 24 saat, miktar gözetmeksizin her yerden atık motor yağı toplamaya çalışıyoruz. Bu bizim için bir sorumluluktur, aynı da bir sosyal sorumluluk projesi. Atık motor yağları, ülkemizin şu anda yaşadığı en büyük problemlerden birinin kaynağı oluşturuyor; 10 numara yağ. 10 Numara ülke ekonomisini verdiği zararın yanında, can ve mal kayıplarına da yol açıyor. O nedenle ‘Atık Yağların Yönetimi’ projesi bizim için çok önemli. Aynı da çevreye katkı da sağlıyoruz. Dolayısıyla OMSAN’la yaptığımız bu işbirliğinin çok önemli tarafları var. İnanıyorum ki OMSAN’la önümüzdeki 5 yıl hatta 10 yıl işbirliğimiz devam edecek. Ayrıca bu işbirliğimiz önümüzdeki günlerde önemli bir etkinliği de beraberinde getirecektir.”