Güncel Haber
Giriş Tarihi : 05-12-2016 14:21   Güncelleme : 05-12-2016 14:21

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı

Aralık ayı ile birlikte şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması da başladı. Lastik devi Michelin, sürücüleri araçlarının kontrollerini yapmaları ve kış lastiklerini bir an önce taktırmaları konusunda uyardı. Nisan ayına kadar sürecek uygulama kapsamında kış lastiği taktırmayanlar, 602 lira ceza ödeyecek.

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı

Michelin Türkiye Genel Müdürü Manuel Montana, sürücülerin kış lastiklerini bir an önce taktırmaları gerektiğine dikkat çekti. Manuel Montana, “Araç sürücüleri kar yağışını ya da kış lastiği uygulamasını beklemeden kış lastiklerini taktırmalı. Biz Michelin olarak, sürücülere hava 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiğine geçmelerini öneriyoruz.  Soğuk havalarda esnekliğini kaybetmeyen kış lastikleri, yol tutuşu, çekiş kuvveti ve fren mesafesinde avantaj sağlayarak yol ve yolcu güvenliğini arttırdığından, Aralık-Nisan ayları arasında geçerli olacak kış lastiği kullanımının sürüş güvenliği için en önemli kriter ğunu savunuyoruz” .

Kış mevsimine özel öneriler konusunda açıklamalarda bulunan Manuel Montana, şöyle devam etti: "Karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyir edin. Kışın lastiğin yol tutuşu normal hava şartlarına göre daha düşüktür. Otomobilinizi donatacağınız kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterin. Kış mevsimi şartlarına uygun olarak aracınızın lastik hava basıncını düşürün. Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterin. Güvenliğiniz için, orijinal dış çapa mümkün ğunca uygun ebatlar seçin. En iyi sürüş kalitesini sağlamak için jant genişliğinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu kararı vermeden önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin. Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyir etmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin."

ALPİN 5 İLE MAKSİMUM GÜVENLİK

Michelin Alpin 5, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda sürücülerin karşılaşacakları bütün yol koşullarında maksimum performans ve güvenlik sunuyor. Özel lastik sırt deseni ve bileşen yapısı ile fark yaratan Michelin Alpin 5, rakipleri ile karşılaştırıldığında yüzde 12 daha fazla desene ve yüzde 16 daha fazla oluğa sahip. Kış lastiği Michelin Alpin 5, yüzde 17 daha fazla kavrama oranıyla da dikkat çekiyor.