Güncel Haber
Giriş Tarihi : 09-12-2016 13:59   Güncelleme : 09-12-2016 13:59

Özel sektörün işlettiği 3. köprüde emniyete geçiş yasağı

İstanbul Boğazına inşa edilen ve “dünyanın en geniş köprüsü” unvanına sahip olan ve özel sektör tarafından işletilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüksek olan geçiş ücretine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün de bütçesi yetmedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bünyesindeki araçlara Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinden geçişi yasakladı.

Özel sektörün işlettiği 3. köprüde emniyete geçiş yasağı

Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nden ücretsiz geçiş yapan emniyet araçları, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri'nden ücretli geçiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde geçiş ücreti 9.90 TL ila 49.3 TL arasında değişiyor. Osmangazi Köprüsü’nden geçiş içinse 88.75 TL ödeniyor.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Seylan Demir imzasıyla, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinden geçişin yasaklandığına dair resmi yazı il genelindeki tüm şubelere gönderildi. Alternatif yolların kullanılması istenilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerini kullanmak isteyen araçlarımızın alternatif yolları kullanmaları gerekmektedir. Yapılan geçişlerin ücreti ve cezaları bütçemizden ödenmeyecektir.”