Lojistik
Giriş Tarihi : 21-12-2016 12:05   Güncelleme : 21-12-2016 12:05

Lojistik'in ihtiyacı paletler

Ekipman havuzlama hizmetleri sunan CHEP, kaliteli paletler sayesinde lojistik sektörü operasyon süreçlerini iyileştirdi. Uluslararası standartlardaki bu paletler olası iş kazalarının önüne geçiyor ve iş yükünü önemli ölçüde azaltıyor.

Lojistik'in ihtiyacı paletler

CHEP, oluşturduğu dünya standartlarıyla iş ortağı ğu lojistik firmalarının maliyetlerini düşürerek kârlılık oranlarını artırdı. Müşterilerinin sermaye harcamalarını, ve iş gücü maliyetlerini azaltarak stratejik önceliklerine ağırlık vermelerini sağlayan ve uzmanlık alanı ekipman havuzlama sistemini her geçen gün yaygınlaştıran CHEP, lojistik sektörünün de pazardaki ayrılmaz partneri olma misyonunu sürdürüyor. CHEP, Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla tedarik zinciri verimliliğini artırmak isteyen şirketler için stratejik çözümler geliştirmeye devam ediyor.

CHEP’in ekipman havuzlama sistemi, müşterilerin sevkiyat ve teşhir ihtiyaçlarına yönelik sunduğu uygun ölçü ve sayıda paleti perakendecilere, mağaza stok alanlarına kiralama imkânı sunarak sevk etmeleri esasına dayanıyor. Boşalan paletler CHEP servis merkezlerine transfer edilip bakım ve onarımdan geçirilerek havuzlama sistemine yeniden dâhil ediliyor. Böylece yeniden palet satın alma işine girmeyen ve ihtiyaçtan fazlasını almamış olan şirketler kâr oranlarını artırıyor.

Sürekli bakım ve onarıma gönderilen CHEP paletleri, diğer sistemlerde ğu gibi satın alınıp kullanılmadıkları veya eskidiklerinde depolarda tutulmak durumunda kalmıyor.  Böylece şirketler, mevsimsel talep dalgalanmalarında, ekipman stoklama, stok açığı ve ekipman sürekliliği ile uğraşmadan mekândan ve dan, toplama aktarma gibi lojistik harcamalarından ciddi ölçüde tasarruf edebiliyor.