Demir Yolu
Giriş Tarihi : 23-12-2016 14:24   Güncelleme : 23-12-2016 14:24

İstanbul’da toplu ulaşıma zam…

İstanbul’da kentiçi toplu taşıma hizmeti veren şirket yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile görüşerek artan maliyetleri dile getirip, 2017 yılı itibariyle taşıma ücretlerine zam talebinde bulundu. Toplantıda İETT Genel Müdürü Arif Emecen de hazır oldu.

İstanbul’da toplu ulaşıma zam…

Oda Başkanı İsmail Yüksel, Özulaş Başkanı Göksel Ovacık, Yeni İstanbul Halk Otobüsleri Başkanı Yalçın Beşir, Halk Ulaşım Başkanı Mustafa Altuntaş, Mavi Marmara Başkanı Ramazan Gürler ve Öztaş Başkanı Mehmet Tekin çözüm ve istişare toplantısı adı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Hayri Baraçlı ve İETT Genel Müdürü Arif Emecen ile bir araya geldi. Toplantıda yöneticiler; Genel işletme sorunları, artan giderler, yönerge cezaları, güncel konular ile diğer konu başlıklarını görüşerek kaliteli hizmet için görüş ve düşünceleri paylaştı. Şirket temsilcileri, “Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İETT’den çözüm bekliyoruz” ler.

GİDERLER YÜK GETİRDİ

Konforlu bir ulaşım hizmeti için, özel halk otobüsü filosunun yenilenmesi gerekli olan yatırım maliyetlerinin yüksek oluşu yanında, akaryakıta gelen artışların işletmecilerin sırtında büyük yük oluşturduğunu belirten şirket temsilcileri, ulaşım fiyatların günün şartlarına göre düzenlenmesi konusunda İBB ve İETT yöneticilerine talepte bulundu.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, konuya ilişkin şöyle konuştu: “Toplu ulaşım araçlarına son zamdan itibaren oluşan enflasyon oranı, işletmeci araçlarının amortisman değerlerinin artması, artan akaryakıt ve yedek parça fiyatları ile şirket yöneticileri ve esnaf odasının görüşlerini dikkate alacağız. Özel halk otobüslerinin biniş fiyat tarifelerindeki artışın olması gerektiğini düşünüyor ve bu konuda esnafın taleplerinin haklı ğunu biliyoruz. Ayrıca diğer belirlenen istek ve talepler ile birlikte bu konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde gündeme getireceğiz.”