Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-01-2017 14:54   Güncelleme : 30-01-2017 14:54

Allianz’da suistimale geçit yok

Kasko ve trafik hasar dosyalarında suistimal tespit, inceleme ve yönetim çalışmalarını “Periskop” projesi ile iyileştiren Allianz Türkiye, süreçlerdeki manuel kontrollerin büyük bir kısmını ortadan kaldırdı.

Allianz’da suistimale geçit yok

Sigorta firmalarından Allianz Türkiye, 1 Mayıs 2016 tarihinden bu yana uygulamaya aldığı suistimal yönetimi projesi Periskop ile kasko ve trafik hasar dosyalarında manuel olarak yapılan suistimal sorgularının bir çoğunu otomatize ederek tespitleri hasar uzmanlarının kişisel yetkinliklerinden ve dikkatinden bağımsız olarak uygulanabilir hale getirdi. Kasko ve trafik hasar dosyalarında periyodik ve otomatik sorgulamaya geçildiği 2016 senesinde suistimal tespit ande yüzde 30; tutarında ise yüzde 75 oranında artış sağlandı. Otomatik sorgulamayla ön inceleme süresinin yarı yarıya düşmesi ise Allianz Türkiye’nin ve kaynak yönetimi verimliliğini yükseltti.

OTOMATİK İNCELEME

Allianz Türkiye Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Tolga Gürkan, “Uzmanlar, suistimal tespitlerini kendi tecrübeleri ve yetkinlikleri çerçevesinde manuel olarak yapıyordu. Pratik ve verimli olmayan bu uygulama etkinliğini kaybetmeye başlayınca, yeni bir proje geliştirdik. Yeni projemiz Periskop, Suistimal ve Araştırma Departmanımız tarafından belirlenen 60 ana kuralı otomatik olarak sorguluyor ve değerlendiriyor. Böylece suistimal kontrol kurallarını, çalışanların bireysel yetkinliklerinden, kişisel kararlarından ve dikkatinden bağımsız olarak uygulanabilir hale getirmiş k. Şüphelenilen hasarlar için merkezi veri tabanı ya da temel sigortacılık sistemlerine yapılması gereken sorguları, artık günlük ve her dosyada hazır olarak servis ediyoruz. Periskop’un tespit ettiği dosyalar ve içeriğindeki suistimal göstergeleri, saha araştırmacılarına hazır veri setleri sağlıyor. Böylelikle araştırmacı, vakanın bireysel mi organize mi ğunu anlayabilir hale geliyor. Odaklanacağı suistimal türünün özelliklerine göre çalışma yapma imkanına da sahip oluyor. Artık birçok dosyayı saha araştırmasına gerek kalmadan, masabaşı incelemesi ile sonuçlandırabiliyoruz” .