Lojistik
Giriş Tarihi : 03-02-2017 13:47   Güncelleme : 03-02-2017 13:47

Maden ihracatında 3,8 milyar dolar

Türkiye’nin son yıllardaki ihracat hamlesinde önemli bir rol oynayan maden sektöründeki oyuncuları çatısı altında toplayan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği kuruluşunun 41'inci yılını kutladı.

Maden ihracatında 3,8 milyar dolar

Maden sektörünün ihracatla ilgili bütün faaliyetleri yürütmek üzere 2 Şubat 1976 yılında, “Türkiye Maden İhracatçıları Birliği” adıyla kurulan ve 1986 yılında bugünkü ismini alan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Yenibosna’daki Dış Ticaret Kompleksi’nde üyelerini buluşturduğu bir etkinlik organize etti. Sektör temsilcilerinin katıldığı etkinliğe İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu ev sahipliği yaptı.

Açılış konuşmasına, “41 kere maşallah” diyerek başlayan Kahyaoğlu, madencilik sektörünün pek çok açıdan büyük mesafeler kat ettiğini söyledi. Kahyaoğlu, “İMİB kurulduğunda 115 üyesi ile o yıl 125 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş. Oysa bugün 3 bin 300 üyeye ulaşan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, kuruluş amacı çerçevesinde ülke ihracatına katkı yapmaya devam ediyor. Madencilik sektörünün toplam ihracat rakamı 2016 yıl sonu itibariyle 3,8 milyar dolara ulaşmıştır” .

2017 TÜRK TAŞININ TANITIM YILI

Ali Kahyaoğlu yüksek hedeflere ulaşmak için mihenk taşı Ar-Ge ve inovasyon kavramları olan planları hayata geçirdiklerini açıkladı. İMİB Başkanı Kahyaoğlu, “Üretim süreçlerini iyileştirici, ürünlerimize değer katacak markalaşma çalışmalarını önemsiyoruz. 2017’yi Dünya Türk Doğal Taşları Yılı ilan ettik. Teknolojiye yatırım yaptık, Ar-Ge konusunda hassas davrandık, inovatif düşündük ve mermeri katma değeri yüksek bir ürün haline getirdik. Birlik olarak var ğumuz pazarlarda daha da güçlenmek ve yeni pazarlar bulmak önceliğimiz. Hedefimiz yakın gelecekte madencilik sektörünün 10 milyar dolar ihracat rakamını aşmasıdır. 2023 hedefimiz ise 6 milyar doları doğal taş olmak üzere toplam 15 milyar dolar maden ihracatı gerçekleştirmektir” . Yapılan konuşmalarından ardından etkinlik, en eski İMİB üyelerine plaket verilmesi ve akabinde pasta kesilmesiyle sona erdi.