Lojistik
Giriş Tarihi : 22-02-2017 14:47   Güncelleme : 22-02-2017 14:47

UPS, Drone ile teslimata başladı

Bireysel gönderilerde UPS, drone kullanmaya başladı. Teslimat aracından havalanıp, bir eve paket teslim eden drone, tekrar teslimat aracına sorunsuz bir şekilde dönüş yaptı. Aracın sürücüsü, şuana kadar yapılan tüm testlerin başarı ile gerçekleştiğini açıkladı.

UPS, Drone ile teslimata başladı

Testi, Ohio merkezli batarya elektrikli araç ve drone geliştiricisi Workhorse Group ile Tampa, Florida’da gerçekleştirildi. Testte, Workhorse tarafından üretilen drone ve UPS’in teslimat aracı kullanıldı.

Konuyla ilgili olarak, UPS küresel mühendislik ve sürdürülebilirlik başkan yardımcısı Mark Wallace şunları söyledi: “Bu test, şimdiye kadar yaptıklarımızdan çok farklı. Özellikle teslimat araçlarımızın tek bir teslimat yapmak için sık sık kilometrelerce mesafeyi kat etmesi gerektiği kırsal bölgelerde gelecekteki teslimatlarımız açısından büyük öneme sahip. Durulacak noktaların kara yoluyla birbirinden kilometrelerce uzak ğu bir teslimat güzergahı düşünün. Bu teslimatlardan sadece birini gerçekleştirmek için paket arabasından bir drone göndermek, teslimat aracıyla yapılan teslimatlarda ortaya çıkacak maliyeti azaltabilir. Bu da, ağımızda verimliliği artırmak ve aynı da emisyon miktarımızı azaltmaya yönelik büyük bir adım olacaktır.”

Wallace, “Kuryeler şirketimizin yüzünü oluşturur ve bu değişmeyecek. Heyecan verici olan ise, droneların güzergahları boyunca çeşitli noktalarda kuryelere yardımcı olma, onlara kazandırma ve e-ticaretin büyümesiyle birlikte giderek artan müşteri hizmetleri ihtiyaçlarına yanıt verme potansiyelidir” .