Güncel Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2017 14:42   Güncelleme : 28-02-2017 14:42

Seyahat harcaması 26 milyar TL

Ulaşım biletlerinin satışı için BKM Express ile işbirliği yapan Biletall, 2016 yılında kredi kartı ve banka kartı ile alınan biletlerin sayısını ve işlem tutarını içeren raporunu açıkladı. Raporda e-ticaret sektöründe hızlı bir artış eğiliminde olan seyahat kategorisi ile ilgili Bankalar Arası Kart Merkezi’nin paylaştığı rakamlar da yer alıyor.

Seyahat harcaması 26 milyar TL

Yolcuların seyahat acentelerine, otogarlara ve havalimanlarına giderek bilet satın aldıkları dönemin yerini zahmetsiz ve kaybını minimuma indiren dijital çağ dönemi aldı. Müşterilerine havayolu, karayolu ve deniz otobüsü biletlerinin online satışını bir arada sunan Biletall, açıkladığı raporda e-ticaret’in gücünü ortaya koydu.

94 MİLYON ADET KARTLI ÖDEME

Türkiye’de internet üzerinden ulaşım biletleri için harcanan tutar her geçen yıl artıyor. 2015’te internetten yapılan kartlı ödeme işlemlerinin tutarı 55 milyar 389 milyon iken bu rakam bir yılda yüzde 23 artarak 68 milyar TL’yi aştı. Toplam tutar içinde seyahat harcamaları 26 milyar TL ile yüzde 38 paya sahip . Seyahat sektörü toplam işlem a içerisinde de önemli paya sahip. Toplam 264 milyon adet işlemin 94 milyon’u seyahat sektöründe gerçekleşti ve toplam işlem anin yüzde 35’ini oluşturdu.

Online satışta 5 yıl öncesine göre 50 kat büyüme sağlayan Biletall ise 1 yıllık süreçte 3 milyon adetten fazla bilet satışı gerçekleştirerek 145 milyon TL ciro elde etti. E-ticaret sektöründe yüzlerce firmaya ve girişimciye bilet satış alt yapısı sağlayarak adeta kendi rakiplerini oluşturan Biletall’ın mobil uygulama ve web sitesinden sattığı biletlerin 12 milyonu banka kartlarından 133 milyonu ise kredi kartlarından gerçekleşti.

TERCİH KREDİ KARTI

2006 yılında bilet satışlarının online pazarda yaratacağı fırsatı öngörerek faaliyetlerine başlayan Biletall, hazırladığı raporla e-ticaret’in önemini birkez daha gözler önüne serdi. Biletall CEO’su Yaşar Çelik dijital kanallardan bilet satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, “Online bilet satışlarının ulaşımdaki payı yüzde 12’ye ulaştı. Özellikle kredi kartlarının kullanım oranı yüzde 90 ile ciddi düzeyde” . Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Hem hem de maddi anlamda avantaj sağlayan online kanalların bilet satışındaki payı gelecek 3 yıl içinde yüzde 18’e ulaşacaktır. Biletall olarak biz de her geçen yıl sattığımız bilet sayısını ve ciromuzu artırıyoruz. Bu yıl herşey yolunda giderse 200 milyon TL ciro hedefliyoruz.”