Güncel Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2017 14:53   Güncelleme : 28-02-2017 14:53

Aile Ofisi'nde buluştular

İnci Aile Ofisi’nin düzenlediği İzmir ve Türkiye’de kurumsallaşma konusuna odaklanan ailelerin katıldığı toplantıda, yatırımcıların uzun vadeli bakış açısı kazanması, farklı enstrümanlar ile portföy çeşitlendirmenin önemi ele alındı. Nesillerarası sağlıklı devir teslim ile maddi ve manevi değerlerin korunmasında Aile Ofisi’nin rehber olarak rolü vurgulandı.

Aile Ofisi'nde buluştular

Yatırımcı gününe Azimut Portföy Türkiye Ülke Müdürü Giorgio Medda ve Genel Müdürü Murat Salar, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Bilge Beller Özçam, 212 VC Girişim Fonu Kurucu Ortağı Numan Numan, Kare Yatırım CEO’su Ümit Ertuğ Kumcuoğlu, konuşmacı olarak katıldı.

SİSTEMATİK YÖNETİM

Yatırımcıların portföylerde uzun vadeli bakış açısı kazanmasını amaçlayan ve portföy çeşitlendirmenin önemini masaya yatıran yatırımcı gününün açılış konuşmasını İnci Aile Ofisi Direktörü Aylin Girgin Özbiliş yaptı ve aile şirketlerinin Türkiye ekonomisi için önemine değindi. Özbiliş, “Türkiye ekonomisinin yüzde 95’ini aile şirketleri oluşturuyor. Aile şirketleri hem ülkemizin hem de global ekonomi ve refah seviyesinin temel taşı. Aile şirketlerinin sürdürülebilirliği için sadece maddi değil; manevi aile varlıklarının da etkili yönetilmesi ve gelecek nesillere aktarılabilmesi çok kritik. Neticede Aile Ofisi kavramı, aile varlıklarının ve kurumsallaşma çalışmalarının sistematik yönetim ihtiyacından doğmuştur. Aile bireylerinin kendi uğraşlarını sürdürürken, sahip kları maddi ve manevi varlıklara hakimiyetlerinin artırılması için vardır” .

NESİLLER ARASI VARLIK AKTARIMI

İnci Aile Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Şelale Zaim ise İnci Aile Ofisi’ni kurarken düşündüklerini şöyle anlattı: “Bir ailenin en değerli varlığı, aile bireyleridir. Mevcut ve gelecek nesillerin eğitimi, deneyimleri ve maddi varlıkları uzun vadeli bir yapılanma ve ailenin refahı için yönetilmelidir. İlişki ve sistemlerin gelişebilmesi, nesillerin değişen ihtiyaç ve eğilimlerine adapte olabilmesi için ortak platformlar oluşturulmalıdır. Aile ofisi, kurumsallaşma çalışmalarında hissedarlar ve aile ile ilgili finansal, muhasebesel ve yönetimsel hizmetlerin şirketlerden ayrı bir çatı altında toplanmasını ve sistematik bir yapı ile yönetilebilmesini sağlayarak, nesiller arası varlık aktarımını teminat altına alır.”