Güncel Haber
Giriş Tarihi : 10-03-2017 17:29   Güncelleme : 10-03-2017 17:29

Yılın Kadın Yöneticisi Seger Korna’dan Tülin Tezer

Otomotiv endüstrisinde kadın iş gücünün ağırlığı ve önemi gün geçtikçe artıyor. Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Tülin Tezer’i Seger Korna’nın yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki yönetim başarısını takdir etti ve her yıl düzenlediği “İş Yaşamında Başarılı Kadınlar Ödülleri"nde Tezer’i yılın başarılı kadın yöneticisi seçti.

Yılın Kadın Yöneticisi Seger Korna’dan Tülin Tezer

Avrupa’nın en büyük korna üreticilerinden biri olan ve Türkiye’de ürettiği kornaları dünyanın dört bir yanına ihraç eden Seger, bu defa kadın iş gücüne verdiği destek ile ödüllendirildi. Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, yılın başarılı kadın yöneticisi seçildi.

Ödülünü Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık’ın elinden alan Tülin Tezer, “Üretimde ve yönetimde kadın bakış açısını kazandırmak Seger olarak bizi sektörde daha farklı bir yerde konumlandırıyor. Fabrikamızda, üretimin ve yönetimin her kademesinde çok sayıda kadın çalışanımız var. Kadın çalışanlara sahip olmamızın,
müşterilerimiz nezdinde şirketimize itibar kazandırdığını ve marka algımıza olumlu bir katkı sağladığını düşünüyorum.  Yılın başarılı kadın yöneticisi seçilmek hem kurumum hem de
kendi adıma beni çok gururlandırdı. Bugün bu ödülü tüm  Seger kadınları adına alıyorum” .

SEGER VE KADIN İŞ GÜCÜ

Seger’in yönetim kademesinin yüzde 50’sini, üretim hattı çalışanlarının ise yüzde 23’ünü kadınlar oluşturuyor.  Bu yıl kadınların yaşamın her alanında var olabilmesine imkan sağlayan tüm girişimlerin içinde olmak için önce  Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’na katıldı daha sonra da kadının güçlendirilmesi prensiplerine (WEPs) imza attı ve böylece Uluslararası Global Compact Platformu’nun bir parçası .

Tülin Tezer Kimdir?

1989 yılında Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun ktan sonra Seger’de 1990 yılında kalite sistem mühendisi olarak göreve başlayan, 2000 yılında Mühendislik Müdürü görevini üstlenen Tülin Tezer, 2008 yılından bu yana Genel Müdürlük görevine devam ediyor.