Dernekler
Giriş Tarihi : 17-03-2017 12:24   Güncelleme : 17-03-2017 12:24

Nakliyecinin köprü isyanı!

Otoyol ve köprülerde geçişi kolaylaştırmak amacıyla 1999 yılında kullanıma sunulan Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) yanlışı, taşımacı esnafını isyan noktasına getirdi. O tarihte "bunlar kaçak geçer, korkutalım” diyerek konulan 10 kat fazla ceza sistemi, bugün özel sektörün işlettiği Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri'nde astronomik fiyatlara ulaştı.

Nakliyecinin köprü isyanı!

ADİL OLMAYAN BİR CEZA!
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, otoyol ve köprülerden bilinçli ya da bilinçsiz geçiş yapan ağır vasıtalara kesilen 10 kat cezanın adil olmadığını söyledi. Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri ile lojistik performansının arttığını dile getiren Şener, bağlantı yollarının lanmasıyla da memnuniyetin bir kat daha artacağını ifade etti. Şener, "Ancak mevcut uygulamada bu köprüleri kullanarak yurt dışına giden bir araç, 15-20 gün sonra döndüğünde 208,75 TL geçiş ücreti yerine, 2 bin 295 TL cezalı fatura ile karşılaşıyor. Bu durum firma sahiplerini isyan noktasına getirdi. Tahsis edilen cezanın 4 katı işletmeci kuruluşa, 6 katı ise devlete ödeniyor. İşletmeci kuruluşun 4 kat fazla almasının bir anlamı yok" .

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Uygulamadaki haksızlığı belirten Fatih Şener, dünyanın hiçbir ülkesinde benzer durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Fatih Şener, "Binek araçlar için Boğaz Köprüsü'nde geçiş ücreti 7 TL ve cezalı geçiş 77 TL olsa da karşılanabilecek ölçülerdeyken, Osmangazi Köprüsü'nde bu ceza otomobil için 721 TL oluyor. Öte yandan yabancı araçların otoyol kaçak geçişlerinde bugüne kadar tahsil edilecek muhatap bulunamadığı için yıllık 75 milyon TL tutarında kaybımız vardı. Yabancılardan tahsilat yapılabilmesi son torba yasası ile mümkün hale geldi. Kendi vatandaşlarımızdan 10 kat ceza alınması haksızlıktır. Trafik cezası bile her ne olursa olsun ödenecek tutarın faiz ile beraber en fazla 2 katını geçemiyor. Bu da bir torba yasa ile düzeltilmeli" diye konuştu.