Güncel Haber
Giriş Tarihi : 23-03-2017 14:56   Güncelleme : 23-03-2017 14:56

Kat kat otopark ile kapasite katlanıyor

İSPARK, otopark kapasitesinin yetersiz olduğu alanlarda daha fazla aracın park etmesini sağlayan mekanik sistemleri kent genelinde yaygınlaştırıyor. İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, "Kat kat otoparklar, araç kapasitesini artırıyor" dedi.

Kat kat otopark ile kapasite katlanıyor
İSPARK, kent genelinde trafiğin yoğun olarak yaşandığı noktalarda alternatif parklanma sistemlerini sürücülerin hizmetine sunmaya devam ediyor. 3,5 milyon aracın bulunduğu İstanbul’da mevcut otoparkların kapasitesinin yetersiz olması İSPARK’ı kısa da çözüm üretecek projelere yöneltti.
 
İSPARK, sürücüleri toplu taşıma araçlarına yönlendirmek amacıyla katlı ve açık otoparklarında mekanik otopark sistemi, yarı otomatik otopark Sistemi ve dönme dolap park projelerini hayata geçirdi. Teknolojik sistemler sayesinde kapasite arttırılarak daha fazla aracın parklanmasına imkân sağlandı.
 
İSPARK, Avrupa ve Anadolu yakasında yeni sistemler ile kapasiteyi artırıyor. Ölçüm ve değerlendirmeler neticesinde trafik yoğunluğu ve parklanma ihtiyacı belirlenen noktalara mekanik sistemler yerleştiriliyor. 300 yeni lift siparişi veren İSPARK bu sistemleri kademeli olarak otoparklarında kuruyor. Yeni gelecek liftlerin 3 ve 4 katlı olması ise kapasiteyi daha da artırarak parklanma sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacak.
 
Özellikle “Park Et Devam Et” noktalarında büyük yoğunluk yaşandığını ve sürücülerin bu otoparklardaki kapasiteyi artırma konusunda talepleri ğunu belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut,“ Sistemler, şehir merkezlerinde yaşanan otopark sıkıntısına ve trafik problemine modern, ekonomik ve güvenilir bir çözüm sunarken çevre kirliliği oluşturmuyor. Sürücüler ortalama 2 dakikada aracını park ederken kaybından ve trafik stresinden kurtuluyor’’ .