Hava
Giriş Tarihi : 28-03-2017 12:26   Güncelleme : 28-03-2017 12:26

Uçuşları sübvanse edebilir

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Adnan Menderes Havalimanından aktarmasız dış uçuşların artırılmasını istediklerini, gerekirse THY'nin düzenleyeceği seferleri sübvanse edebileceklerini belirtti.

Uçuşları sübvanse edebilir

İZTO'dan yapılan açıklamaya göre, Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'yı ziyaret etti. Demirtaş ziyarette yaptığı konuşmada, Ege illerindeki toplam 10 milyonluk nüfusun 2 saat içinde İzmir Adnan Menderes Havalimanına gelebildiğini, ticaret ve turizm alanında büyük potansiyeli bulunan bölgenin dış bağlantılarının yetersiz olması nedeniyle bunu kullanamadığını bildirdi.

İzmir ve Ege iş alemi olarak artık belli başlı destinasyonlara, turizm ve ticaretteki hedef pazarlara aktarmasız gitmek istediklerini belirten Demirtaş, "Taşın altına elimizi sokmaya hazırız. İzmir'den uçuşların artması için sübvanse etmeye hazırız." ifadesini kullandı. Aycı'nın ise İzmir'den uçuş yapılması planlanan noktalarla ilgili çalışma yapılması için talimat verdiğini, maliyetler bölüşülerek girilebilecek destinasyonların birlikte değerlendirileceğini belirttiği kayldi.