Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-03-2017 15:40   Güncelleme : 30-03-2017 15:40

UKOME’den karar çıktı: Servislere B plaka geliyor

AKOM’da 28 Mart Salı gerçekleştirilen UKOME toplantısında ‘Öğrenci ve personel servis taşımacılığı yönergesi’ ele alındı. Toplantıda alınan karar sonrası, servis araçlarına “B” plaka uygulaması çıktı.

UKOME’den karar çıktı: Servislere B plaka geliyor
Toplantıda alınan kararlar ile ilgili bilgi veren İSTAB Başkanı Ahmet Karakış öncelikle servis araçları için ‘B’ plaka uygulamasına geçilmesi yönünde karar alındığını söyledi. Karakış, “UKOME toplantısında İstanbul'daki servis araçlarının B plaka serisi altında toplanması yönünde karar alındı. B plaka serisi sektörümüzün uzun süredir beklentisi olan bir konuydu ve bu adım sektörümüz için önemli bir gelişmedir. Bu karar belediye, zabıta ya da emniyetin yaptığı denetimlerde de büyük kolaylık olacak. Büyükşehir Belediyesi’nden bu işi yapmak için izin almayanlar bu sayede kolayca tespit edilerek korsan taşımacılığının önüne geçilecek.

Ayrıca toplantıda 25 Mayıs 2015 öncesinde güzergah kullanım belgesi olmayıp, sistemde aktif çalışan araçların mağduriyetinin giderilmesi, alışveriş merkezleri, üniversite ve otogarda çalışan araçların da sisteme dahil edilmesi ile ilgili alt komisyon kurulmasına ve bu komisyona yetki verilmesine karar verildi. Sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyoruz” .