Lojistik
Giriş Tarihi : 30-03-2017 16:12   Güncelleme : 30-03-2017 16:12

Lojistik Sektörü İstanbul'da toplanıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’nın katılımıyla 5 Nisan’da Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de Ekonomi ve Lojistik Zirvesi'nin ikincisi düzenlenecek. Zirvede Türk ekonomisinin yüzde 12’sini oluşturan lojistik sektörünün dünyada söz sahibi olması için yapılması gerekenler ve projeler tüm yönleriyle ele alınarak sektörün yol haritası çizilecek.

Lojistik Sektörü İstanbul'da toplanıyor

Rekabetçi Ekonomi İçin Güçlü Lojistik sloganı ile kamu, reel sektör ve lojistik sektörünü buluşturacak olan 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda türk ekonomisinin büyüme dinamikleri, stratejik hedefler, yeni pazarlar ve lojistik sektörü tartışılacak. 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, 5 Nisan 2017’de Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de başta DEİK, TİM, DKİB, MTSO, UTİKAD, UND gibi 20'yi aşkın sektörel birlik ve derneğin desteğiyle ekonomi liderlerinin lojistik sektörüyle bir araya geleceği güçlü bir platform olacak.

UTİKAD Başkanı Emre Eldener açılış konuşma ile başlayacak zirvede ihracatçı birlikleri başkanları ve ticaret odalarının başkanları da konuşma yapacak. Zirve konuşmacıları arasında kamu ve sektör paydaşlarından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürü İzzet Işık, Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İçlioğlu ve Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, bakanlığın 2017 yatırımlarını ve Lojistik Master Planı ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

Zirvenin diğer konuşmacıları arasında yer alan isimlerden bazıları ise: DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı Turgut Erkeskin, TİM Lojistik Konsey Başkanı Bülent Aymen, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, TGSD Başkanı Şeref Fayat, THY Kargo Başkanı Şeref Kazancı…

MEGA ZİRVE

Ulaştırma altyapısında son dönemde gerçekleştirilen yatırımlarla lojistik hub olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye, 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Projesi, 3. Köprü, TANAP, Marmaray gibi dev proje ve yatırımlarla bölgedeki ekonomik ve lojistik yapılanmasını güçlendirirken, ekonominin kilit sektörü haline gelen lojistik sektörü de Türkiye’nin hedeflerine uygun yatırımları hayata geçiriyor.

Türk ekonomisinin büyüme dinamikleri ve yeni pazar hedefleri tartışılırken, bu büyüme ve genişleme stratejilerinde lojistik sektörünün oynayacağı rolün ele alınacağı, bu çerçevede tüm taşıma modlarının tartışılacağı, uluslararası lojistik projelerinin gözden geçirileceği, tekstil, otomotiv, kimya, enerji, petrol, gıda gibi reel sektörlerin büyüme hedefleriyle birlikte lojistik dünyasından beklentilerinin ortaya konacağı Ekonomi ve Lojistik Zirvesi 2017, sektörde 23 yıldır aylık olarak yayınlanmakta olan UTA Lojistik Dergisi tarafından düzenleniyor. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde reel sektörün büyüme planları, gelecek yatırımları, projeleri ele alınırken, bu süreçte lojistik sektöründen beklentileri de masaya yatırılıyor.

MARKA İSİMLER BİR ARADA

Borusan Lojistik, Ekol Lojistik, Sertrans Logistics, CEVA, İTT Lojistik, UTİKAD ve İDO gibi güçlü markaların sponsor ğu zirvenin konuşmacıları ve katılımcıları arasında Eti, Ülker, Kibar Holding, Doğuş Holding, Akbaş Holding, Eczacıbaşı, Lufian, Siemens, Bosch, Koç Zer, Novartis, Karsan, Nordex, Pimsa, Tchibo, Karaca, Nike, Ford, Samsung, Media Markt, Metro, English Home, Akenerji, Zorlu Enerji, Gama, PTT, Boyner, Ak-Kim, IKEA, Tekfen, Enerjisa, STFA, Mavi, Koton, Nestle, Renault, Tofaş, Migros, PO, Shell, Dyo, Filli Boya, Dupont, Brisa, Mudo, Delphi, Doğtaş, ERA Pharma, Hotiç, Petline, Ziylan, Arzum, N11.com, Morhipo, e-Bebek, Hepsiburada.com markalarının temsilcileri yer alacak.

LOJİSTİKÇİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Ekonomi ve Lojistik Zirvesi 2017 kapsamında farklı sektörlerden tedarik zinciri yöneticileri ve lojistik firma temsilcilerinin oylarıyla kazananların belirleneceği "Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri" de düzenlenecek Gala Gecesi'nde sahiplerini buluyor. web sitesi üzerinden yapılan oylamalarla belirlenen lojistik sektörünün yıldızları gala gecesinde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanarak ödüllerine kavuşacak