Dernekler
Giriş Tarihi : 06-04-2017 16:25   Güncelleme : 06-04-2017 16:25

IPRU'da seçim heyecanı

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) icra kurulu toplantısını, genel merkezinde üyelerinin katılımı ile yaptı. Mayıs 2017'de genel kurulun yapılmasının da kararlaştırıldığı toplantıda IPRU Başkanı Fatih Tamay, Sümer Yığcı’ya üyelik formu verdi.

IPRU'da seçim heyecanı

TOFED Başkanı Birol Özcan ve TTDER Başkanı Sümer Yığcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Fatih Tamay, 2016 Ocak -2017 Mart ayına kadar olan süreçte yapılan çalışmaları ayrıntılı bir şekilde anlattı. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olan IPRU 2. Olağan Genel Kurulu’nun ise Mayıs ayı içerisinde İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.

IPRU’nun 2017 yılı içerisinde yapacağı çalışmalar hakkında İcra Kurulu üyeleriyle görüş alış verişinde bulunuldu. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan'a yapılan ziyaret hakkında İcra Kurulu üyeleri bilgilendirildi ve Bakanın IPRU hakkındaki düşünceleri paylaşıldı. IPRU’nun 2017 yılında da örgütlenme çalışmalarının devam etmesi ve üye sayısının arttırılması kararlaştırıldı. Buna göre daha önceden iletişim halinde olunan Kenya, Hindistan, Litvanya, Macaristan, Cibuti, Pakistan gibi ülkelerde çalışmaların devam etmesi, yönünde karar alındı. IPRU üyesi olan ülkelere ziyaretler yapılarak var olan iyi ilişkilerin daha da iyileştirilmesi kararlaştırıldı.