Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-04-2017 15:27   Güncelleme : 13-04-2017 15:27

Michelin, ortaya ağırlığını koydu

Lastik sektörü firmalarından Michelin “Total Performance” stratejisi sayesinde ağır vasıta grubu lastikleriyle düşük maliyet, yüksek güvenlik, yüksek performans sunarak şirket ve sürücülere büyük avantaj sağladı. Michelin, ağır vasıta lastikleri segmentinde tüketicileriyle buluşturduğu X Multi ve X Line serileriyle emniyetten ödün vermediği gibi daha yüksek performans ve dayanıklılığı da garanti etti.

Michelin, ortaya ağırlığını koydu

Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Müdürü Emir Aydemir ve Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Teknik Müdürü Recep Uçan’ın da hazır bulunduğu toplantıda Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz, yeni ürünlerinin tanıtımını yaparak pazara ilişkin değerlendirme yaptı.

Akçagöz, “Türkiye, özellikle ağır vasıta lastikleri segmentinde mega projeler ve ülkemizin dinamik yapısı nedeniyle uzun süredir büyüme ivmesini sürdürüyor. 2016 yılında da Türkiye ağır vasıta lastikleri pazarı son üç yıldır ğu gibi büyüme grafiğini korudu ve özellikle son 3 aylık dönemde gerçekleştirdiği satışlarla 2016 yılını yüzde 5’lik bir büyüme ile kapattı. Michelin Türkiye olarak pazarın üzerindeki büyüme oranımızla ve ülkemizin bu segmentteki potansiyeli ile grup içerisinde de bizim pozisyonumuzu sağlamlaştırıyoruz” .

BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ

Türkiye’nin Avrupa’da en önemli ve en hızlı büyüyen ağır vasıta lastik pazarı ğunu belirten Akçagöz, “Ülkemizin Avrupa’ya oranla daha dinamik ve büyüme odaklı olması, inşaat sektöründe yaşanan hareketlilik sektördeki bu büyümeyi destekliyor. Biz de Michelin Türkiye olarak, ilk çeyrekte kça başarılı bir performans sergiliyoruz. 2017 yılını yeni ürünlerimiz, markalarımız, müşteri odaklı çözüm paketlerimiz, farklı ve yenilikçi satış kanalları sayesinde pazara oranla daha yüksek bir şekilde büyüyerek kapatmayı ve tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını geniş bir yelpazede karşılamayı planlıyoruz” .

360 DERECE LASTİK HİZMETİ

Sektörde bir ilk olarak gerçekleştirdikleri Michelin Solutions ile fark yarattıklarını belirten Akçagöz, “Yeni bir hizmet modeli olan Michelin Solutions, ağır vasıta, otobüs, kamyonet ve inşaat filolarına önemli avantajlar sağlıyor. Michelin Solutions ile ulusal ve uluslararası onlarca firmaya anahtar teslim hizmet veriyoruz. Karsan’dan Mercedes’e, Omsan’dan Borusan’a, Mars Lojistik’ten Gökbora ve Ekol Lojistik’e kadar pek çok firmanın yer aldığı müşteri portföyümüzde şirketler yakıttan sonra en büyük maliyet kalemi olan lastik ve lastik yönetimi konusunu en bize devrediyorlar. Kilometre başına faturalandırma, yol yardımı, raporlama, stok yönetimi, lastik bakım yönetimi, filo yönetimi ve çözüme bağlı hizmetleri bir arada sunuyoruz. Böylece ekipman, servis, satınalma gibi prosedürleri hepsi bizim tarafımızdan yönetiliyor ve verimlilik artarken kilometre maliyetleri düşüyor” .

YENİ LASTİKLER; X MULTİ VE X LİNE ENERGY

Tanıtımı yapılan X Multi serisi lastiklerinin özellikleriyle ilgili sunum yapan Emir Aydemir ve Recep Uçan, “Bölgesel ve uluslararası taşımacılık şirketleri için en çok rağbet gören kamyon lastik serimizin yeni serisi X Multi’yi piyasaya sunuyoruz. Yeni nesil lastiklerin kilometre performansı bir önceki nesil Multi serisine kıyasla %15-20 fazla. Yeni MICHELIN X Multi lastikleri sürücülere her türlü hava ve yol koşulunda mükemmel bir yol tutuş ve uzun ömürlülük sağlayacak” .