Lojistik
Giriş Tarihi : 27-04-2017 13:50   Güncelleme : 27-04-2017 13:50

Solmaz Lojistik Avrupa'da Rhenus ile ortak oldu

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Solmaz, Almanya ve Türkiye arasında her gün büyüyen ticareti daha da kolaylaştırmak için Rhenus ile ortak hareket etmeye başladı. Yapılan işbirliği anlaşmasıyla Solmaz, Almanya merkezli Rethmann Group’un bünyesinde bulunan Rhenus Freight Logistics ile Avrupa ülkelerine karşılıklı parsiyel ve komple lojistik hizmetlerini başlattı.

Solmaz Lojistik Avrupa'da Rhenus ile ortak oldu

İstanbul merkezli Solmaz Lojistik, müşterilerine Kocaeli, Ankara ve İzmir’de 150 bin m2'lik deposuyla hizmet veriyor. Firma; AHL, Ambarlı, Halkalı, Dilovası ve İzmir gümrüklerine bağlı genel antrepolarının yanında bünyesinde Sabiha Gökçen, Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya Havaalanlarında da geçici depolama hizmetleriyle faaliyetine devam ediyor. Solmaz, 24 bin çalışan, yıllık 4,1 milyar € ciro, Asya ve Avrupa’da 390’ı aşkın lokasyonda var olan Rhenus ile müşterilerine kapsamlı ve yenilikçi çözümler sunmak için el sıkıştı.

KAPIDAN KAPIYA HİZMET

Firma Genel Müdürü Yusuf Yalçın Dorman, “Ekonomimizin daralmasına rağmen Türkiye halen ihracatının yüzde 50’den fazlasını AB ülkelerine gerçekleştiriyor. İş ortağımız olarak gördüğümüz müşterilerimizin tedarik zinciri içerisindeki taleplerini eksiksiz, ında ve uygun maliyetle yerine getirebilmemiz için Avrupa’nın en büyük Lojistik gruplarından biri olan  Rhenus Freight Logistics  ile  işbirliği yapmak, her iki kuruma ve iş ortaklarımıza değer katacaktır. Ayrıca İthalatta en yoğun olan gümrüklere  ait antrepolarımız sayesinde iş ortaklarımıza kapıdan kapıya  zincir kırılmadan yurtdışı taşıma, antrepo, gümrük müşavirliği ve adrese teslim hizmetini tek elden sunmaya ve iş yüklerini azaltmaya devam edeceğiz” .

İHTİYACA GÖRE ANINDA ÇÖZÜM

Dorman, konuyşa ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “2016 yılında hizmete sunduğumuz  Gebze’deki 35 bin m2'lik Lojistik Merkezinde; Antrepo dahilinde 900 m2 yanıcı, lojistik depo dahilinde ise 2 bin 250 m2 özel yanıcı alan bulunmaktadır. Lojistik merkezlerimiz sahip ğu özellikleri ile kimya sektöründe hizmet verilen müşterilerimize, güvenlik ve emniyet standartlarının yarattığı rahatlığı tüm lojistik süreçleri içerisinde hissettirerek ihtiyaçlarına karşılık verebilecek niteliktedir. Konusunda uzman ekibimiz ve teknolojik yatırımlarımız ile müşterimizin her türlü lojistik ihtiyacına çözüm üretiyoruz.”