Deniz
Giriş Tarihi : 03-05-2017 13:41   Güncelleme : 03-05-2017 13:41

Uzakdoğu’ya aktarmasız seferler başladı

Port Akdeniz, hayata geçirdiği uygulamalarla ihracatçılara maliyetlerin düşürülmesi ve zaman kazandırılmasına yönelik fırsatlar sundu. Firma, yaptığı yatırımlar sonucu aktarmasız, doğrudan Uzakdoğu seferlerini başlattı. İlk seferi gerçekleştirecek Cape Mayor isimli konteyner gemisi, Antalya Limanı’na yanaştı.

Uzakdoğu’ya aktarmasız seferler başladı

Antalya ve bölgesinin en önemli ihracat kapılarından Port Akdeniz – Antalya Limanı, Türkiye mermer ve doğaltaş ihracatının da en fazla yapıldığı liman olma özelliğini taşıyor. Limandan gerçekleştirilen ihracatın büyük bir bölümü ise başta Çin olmak üzere Uzakdoğu ülkelerine yapılıyor.

SEFERLER KARŞILIKLI

Port Akdeniz, MSC, CMA&CGM, ZIM, ARKAS, MAESK, HAPAG, COSCO gibi dünyanın önde gelen konteyner hatlarının sağlamış ğu hizmetlerle ihracatı gerçekleştirilen mermer ve doğaltaş ürünlerinin Uzakdoğu’ya taşınmasında, şimdi çok önemli bir başka avantaj daha sunmaya başladı. Bölgeden gerçekleştirilen ihracatlarının büyük bir çoğunluğu Uzakdoğu ülkelerine yapılmasına karşın direkt sefer olmaması nedeni ile özellikle transit sürelerde sıkıntı yaşayan ihracatçıların, bu sorunu artık çözülüyor. CMA&CGM Shipping Commany, Port Akdeniz’den ihracat ürünlerini Uzakdoğu’ya aktarmasız direkt taşıyacak olan düzenli seferler başlatıyor.

İLK SEFER AKDENİZ'DEN

CMA&CGM Shipping Company’e ait 28.000 gross tonluk ve yaklaşık 222 metre uzunluğundaki Cape Mayor isimli konteyner gemisi, gerçekleştireceği ilk aktarmasız Uzakdoğu seferi için Antalya Limanı’na yanaştı. Cape Mayor’un yaklaşık 24.000 ton yük alması Akdeniz’de diğer bir limana uğrak yaptıktan sonra 25 gün gibi kısa bir sürede direkt olarak Malezya’nın Port Klang limanına gitmesi planlanıyor.

İHRACATIN BÜYÜMESİNE KATKI

Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, “Limanımızda gerçekleştirdiğimiz alt yapı yatırımları ile 2017 yüksek sezonuna hazırlıklarımızı layarak girdik. Ayrıca ticari limanımızda gerçekleştirilen ihracatın büyük bir bölümünü oluşturan mermer ve doğaltaş için de özel bir avantaj sunmaya başladık. Liman geçici gümrüklü sahasına mermer ve doğaltaşta 14 gün süreyle ücretsiz depolama imkanı sunuyoruz. Mermer ve doğaltaş ihracatçısının hem maliyet yükünü hafifleten, hem de kazandırdığı la daha efektif operasyon imkanı tanıyan sunduğumuz bu avantajla birlikte Antalya Limanı’ndan Uzakdoğu’ya aktarmasız doğrudan seferlerin başlaması, çok önemli ve birbirlerini layan bir fırsat yaratıyor. Uzakdoğu’ya başlatılan bu düzenli seferlerin, başta mermer ve doğaltaş olmak üzere bölgeden gerçekleştirilen ihracata katkı sağlayarak ivme kazandıracağına inanıyoruz” .