Otomotiv
Giriş Tarihi : 05-05-2017 13:46   Güncelleme : 05-05-2017 13:46

Daily ve Stralis yenilendi

Iveco, hafif ticari araç segmentindeki Daily ve ağır ticari araç segmentindeki Stralis serisini yenileyerek Türkiye pazarına sundu. Iveco Türkiye Genel Müdür yardımcısı Tansu Giz, " Yeni Stralis aracımızdan yıl içerisinde 700 adet satmayı hedefliyoruz" dedi.

Daily ve Stralis yenilendi

Yenilenen Daily ve Stralis'in Türkiye tanıtımı Cemile Sultan Kasrı'nda düzenlenen basın etkinliği ile tanıtıldı. Iveco Türkiye Genel Müdürü Roberto Camatta'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, Daily Ürün Müdürü Süha Yılmaz, Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz ve Iveco Sürüş Eğitmeni Mehmet Er hazır bulundu. Iveco'nun Türkiye pazarındaki son 3 yıllık pazar payı değerlendirmesiyle sözlerine başlayan Genel Müdür Roberto Camatta, her şeye rağmen her yıl pazar paylarını arttırmayı başardıklarını söyledi. Roberto Camatta, "Kullanıcılarımızdan aldığımız geri dönüşüm sonrası araçlarımızda iyileştirmeler yaptık. Stralis aracımızın yüzde 56'sı en yenilendi ve rakiplerimizden bir adım öndeyiz. Bizim Türkiye'de güçlü bayii ağımız ve tecrübeli çalışanlarımız var. Bu sayede de pazar payımızı arttırmayı başarıyoruz" .

RAKİPLERİMİZDEN ÖNDEYİZ

Yeni aracı Toplam Sahip Olma Maliyeti ve Düşük Salınım Şampiyonu (TCO2) olarak tanımladıklarını dile getiren Iveco Türkiye Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, ilk alımda rakiplerine göre rekabetçi klarının altını çizdi. 4 yıllık işletme sürecinde müşterilerin ciddi avantajlar elle edeceğini iddia eden Tarkan Özyönüm, "Aynı kategoride rakiplerimizle kıyasladığımızda yakıt ve edblue de yüzde 42, geçiş ücretlerinde yüzde 1, lastiklerde yüzde 4, sürücüde yüzde 27, ilk yatırımda yüzde 10 ve bakım onarımda yüzde 6 avantajlıyız. Yeni Stralis, en yenilenen aktarma organı, yüksek güvenlik ve verimliliğiyle, toplam sahip olma maliyeti ve düşük karbondioksit salınımı ile öne çıkıyor. 3 versiyon olarak geliştirdiğimiz aracımızla taşımacılık sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz.

PERFORMANS VE KONFOR ARTTI

Iveco Türkiye Daily Ürün Müdürü Süha Yılmaz da Avrupa, Brezilya ve Çin fabrikalarında üretilen Daily'nin şuana kadar 2 milyon 800 bin adet satışı yapıldığını açıkladı. 2014 yılında piyasaya çıkan Yeni Daily’nin piyasa şartlarına uygun olarak yeniden yenilenen şimdiki versiyonunun rekabetçiliğini artırdığını söyledi. "Güç, çok yönlülük, performans ve dayanıklılık özellikleri ile öne çıktık" diyen Süha Yılmaz, şöyle konuştu: "Yeni teknolojik özellikleriyle performansı ve konforu daha yukarıya taşıdık. Tüm bunları yaparken toplam sahip olma maliyetini de minimize ettik. Her yeni modelde daha güçlü motorla yola çıktık. Güçlü motorunun sergilediği üstün performans Yeni Daily’yi rakipsiz kılıyor. Yeni Daily’nin 3.5 tonluk Euro 5 modelleri 126 ila 170 beygir gücünde, 410 Nm torklu 430Nm motorlarını barındırıyor. 7 tonluk Euro 6 modellerinde ise 3 litrelik, 180 beygir gücünde, 430 Nm torklu serinin en iyi motoru bulunuyor. Gelişmiş aktarma aksamı teknolojisiyle bir yandan belirgin yakıt tasarrufu sağlarken öte yandan da az bakım, düşük tamir maliyeti, uzun ömürlü parçalar ve uzun servis aralıklarıyla toplam sahip olma maliyetini en aşağıya çektik."