Güncel Haber
Giriş Tarihi : 05-05-2017 17:36   Güncelleme : 05-05-2017 17:36

Temsa'nın işi de gücüde Türkiye!

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Yarının Kurulması-Hedef 2023” temasıyla organize edilen Forum İstanbul 2017 kapsamında, “Türkiye’nin Geleceğini Tasarlarken; İhracatta Atılım Yılı” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Çelik, konuşmasında, inovasyon inisiyatiflerini, ihracat potansiyellerini, akıllı araç hazırlıklarını ve ürün portföyündeki gelişmeleri paylaştı.

Temsa'nın işi de gücüde Türkiye!

Forum İstanbul 2017 " Yarının Kurulması - Hedef 2023" temasıyla gerçekleşti. Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, hedef ve gelecek planları hakkında bilgi verdi.

Dinçer Çelik, “Temsa, geleceğin kentsel ihtiyaçları doğrultusunda teknoloji geliştirip ihraç etmeye devam ediyor. Akıllı Şehir kavramına doğru evrilen süreçte Smart Mobility platformuyla ülkemiz için fark yaratmaya odaklandık. Türkiye’nin ilk akıllı otobüsü Avenue IBUS’ı; elektrikli araçlarımız MD9 electriCITY ve Avenue EV  izledi. Yeni bir elektrikli araç geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Teknolojisini daha da geliştirdiğimiz Avenue IBUS’ı geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi bünyesindeki TechnoPark’a teslim ettik. Dünya çapındaki trendleri yakından takip ediyoruz. 2018 dördüncü çeyreğinde Temsa, Fabrika içi sürüşler ile tam otonom araçları hayata geçirmeye başlayacak” .

Maker Laboratuvarı’na da değinen Dinçer Çelik, Temsa’nın geleceğin dijital ulaşım standartlarını şekillendirdiğini aktardı: “Smart Mobility programları Temsa Maker Laboratuvarı’nda filizlenecek. Yenilikçi teknolojik denemeleri en kendimize ait olan ve kendimiz yaşatacağımız Temsa Maker Laboratuvarı’nda gerçekleştiriyoruz. Bu adım sadece Temsa ailesi için değil, ülkemiz için de gurur kaynağıdır” diyen Çelik, şöyle devam etti:

“Dünya çapında toplam 66 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Avrupa ve Amerika yollarında her geçen gün daha fazla aracımız yola çıkıyor. 2017 içinde Fransa’da 5 bininci ve Amerika’da bininci aracımız yola çıkmış olacak. Yurt dışındaki müşterilerimizle geleceğe yönelik güçlü temaslar geliştirdik. Fransa’da birçok şehri kapsayan bir Road Show ile araçlarımızı müşterilerimizle buluşturduk. Dünyanın teknoloji merkezi sayılan Amerika’daki Silikon Vadisi’nde ileri teknoloji ve internet şirketleri Facebook, Google, Yahoo, TESLA ve Netflix’in personelini Temsa taşıyor."