Lojistik
Giriş Tarihi : 10-05-2017 13:12   Güncelleme : 10-05-2017 13:12

Mersin'e büyük lojistik yatırımı

Mersin’de lojistik sektörünün ara eleman ihtiyacını gidermek için yüksek bütçeli AB projesi hazırlanıyor. Kurulacak Lojistik Teknoloji Merkezi’nde eğitimler simülasyon cihazları yardımı ile gerçekleştirilecek. Sektörün diğer bir projesi de nakliyeciler sitesi.

Mersin'e büyük lojistik yatırımı

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin 2’nci büyük araç filosuna sahip kenti Mersin, lojistikte liderliği hedefliyor. 4 milyon Euro yatırımla Mersin’e Lojistik Teknoloji Merkezi kurulması için kolları sıvayan sektör temsilcileri, simülasyon cihazlarıyla sektöre ara elaman yetiştirilmesini kolaylaştıracak projenin etüt çalışmalarına başladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Lojistik Sektör Temsilcisi Ufuk Maya, doğal bir lojistik merkezi konumundaki Mersin’in bu potansiyelini daha iyi değerlendirmesine imkân sağlayacak Lojistik Teknoloji Merkezi projesinde altyapı çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Projenin, sektörün büyük ihtiyaç duyduğu ara elaman yetiştirilmesi konusunda hayati öneme sahip ğunu anlatan Maya, “Proje hayata geçtiğinde ileri teknoloji kullanacağımız simülasyon cihazlarıyla nitelikli eleman yetiştireceğiz. Ayrıca tüm lojistik potansiyelimizi değerlendirerek, Ar-Ge çalışmalarını daha disiplinli bir şekilde hayata geçirebileceğiz. 4 milyon Euro bedelli projenin bütçe desteği için AB hibe programına sunulacak. Türkiye’nin en yüksek bütçeli AB projesini hazırlıyoruz” .

Lojistik Teknoloji Merkezi’nin ardından Mersin’e Nakliyeciler sitesi kurulması çalışmalarını da hızlandıracaklarının altını çizen Ufuk Maya, Mersin’e yakışan bir kompleks yapmak istediklerini anlattı. Maya, “Firmalarımızın değişim ve dönüşüm sürecine geçişte sorun yaşamamaları için altyapı hazırlığı yapmaları gerekmektedir. Bu konuda bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Her iki projemizin de hayata geçmesiyle birlikte sektörde ciddi kazanımlar elde edilecektir” diye konuştu.