Dernekler
Giriş Tarihi : 29-05-2017 12:54   Güncelleme : 29-05-2017 12:54

IPRU Genel Kurulu Ankara'da

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) Heyeti 23 Mayıs 2017 Salı günü T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı ziyaret etti.

IPRU Genel Kurulu Ankara'da

TİKA’ya yapılan ziyaret heyetinde Genel Başkan A. Fatih Tamay,  Başkan Yardımcıları Birol Özcan, Mehmet Erdoğan ve Genel Sekreter Mevlüt İlgin yer aldı. IPRU heyetinin yaptığı ziyarete TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin evsahipliği yaptı.

Genel Başkan A. Fatih Tamay,   Birol Çetin’in kendilerini sıcak karşıladığını ve IPRU hakkında geniş bir bilgi sahibi ğunu gördüklerini, TİKA’yı ziyaret ettikleri için çok memnun klarını söyledi. Tamay, özellikle  IPRU örgütlenme çalışmalarında TİKA’nın tecrübelerinden ve bilgi birikimlerinden yararlanmak istediklerini sözlerine ekledi.

TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, IPRU projesinin hem ülkemiz hem de kara yolu yolcu taşımacılığı sektörü için çok önemli bir proje ğunu, TİKA’nın 100’den fazla ülkede faaliyette bulunduğunu, TİKA ve IPRU’nun birlikte çalışması gerektiğini söyledi. IPRU örgütlenme çalışmalarında yardımcı olabileceklerini, IPRU’nun dünya genelinde tanınırlığını arttırmak için destek olacaklarını söyledi.

Ziyarette ayrıca Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan IPRU 2. Olağan Genel Kurulu hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Genel Kurul’un Ankara’da yapılmasının yararlı olacağı, IPRU’ya üye olan ve ileride üye olması öngörülen ülkelerden Bakanlık düzeyinde katılım için davetiyelerin hem IPRU hem de T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerince davetiyeler gönderilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca Prof. Dr. Birol Çetin IPRU 2. Olağan Genel Kurulu çalışmalarında yurtdışından gelecek delege ve misafirlerin konaklamalarında ve geliş gidişlerinde IPRU’ya destek olabileceklerini, T.C. Ulaştırma Bakanlığı’ndan yetkililerin de katılacağı bir toplantının çok yararlı olacağını söyledi.