Lojistik
Giriş Tarihi : 03-06-2017 10:59   Güncelleme : 03-06-2017 10:59

İtalya'da ALC gücüne güç kattı

ALC Lojistik, İtalya ve Türkiye arasındaki taşımalarda sektörün önde gelen firmalarından Gruber Logistics ile acentelik anlaşması imzaladı. Anlaşma çerçevesinde ALC, Gruber ile daha da güçlendi.

İtalya'da ALC gücüne güç kattı

İtalyan Gruber Logistics ile acentelik sözleşmesi için ALC Lojistik'in İstanbul merkezinde tören  düzenlendi. Törene ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, Gruber Logistics Uluslararası Satış Ağı Yöneticisi Denisa Fasiangova ve yönetici Alessandra Di Grazia katıldı.

MÜŞTERİYE BUTİK HİZMET

ALC Lojistik'in genç ve profesyonel bir aile şirketi ğunu dile getiren Ali Çiçekli, kendisinin sektördeki 36 yıllık tecrübesiyle büyümeye devam ettiklerinin altını çizdi. "Bizim için şirketleri ayakta tutan ve başarılı kılan temel unsur çalışanlarıdır" diyen Çiçekli, çalışanların bilançoya yansımayan en değerli varlıkları ğunu söyledi. Çiçekli, "Bir çok fiziki yatırımı pekala alabilirsiniz. Araç sayınızı çok fazla artırabilirsiniz. Koca koca depolar kurabilirsiniz ama tüm bunları çalıştıracak olan öncelikle nitelikli insandır. Onun için biz insan kaynağımızın iyi olmasına öncelik veriyoruz. ALC Lojistik, müşterilerine butik hizmet vermeyi ilke edinmiş bir kuruluştur. Bilinen standart bir taşımacıdan ziyade müşterinin ihtiyacını tespit edip, ona göre çözüm üreten bir anlayışa sahibiz. Biz sadece yük sahiplerinin yüklerini taşımak gibi klasik bir hizmet sunmuyoruz. Müşterilere danışmanlık yaparak onlara en uygun çözümü ve süreci öneriyor ve o süreci birlikte yürütüyoruz" .

DİNAMİK, ESNEK VE ÇÖZÜM ODAKLI

Çiçekli, konuşmasına şöyle devam etti: "ALC Lojistik; başta İtalya olmak üzere tüm Avrupa ve Asya ülkelerine hizmet sunmaktadır. Başta karayolu olmak üzere havayolu, denizyolu, demiryolu, intermodal ve multimodal taşımacılık üzere tüm lojistik hizmetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Hizmet alanımız ve çeşitliliğimiz ile ölçeğimizi emin adımlarla sürekli artırıyoruz. İtalya bizim en yoğun ve yaklaşık 30 yıldır çalıştığımız bir ülke. Diğer bir ifade ile İtalya bizim için ikinci vatanımız gibi . Yıllık İtalya’ya karşılıklı 1000 civarında sefer gerçekleştiriyor ve yine yaklaşık 8000 adet yükü elleçleyip taşıyoruz. Taşımalarımızın büyük çoğunluğu yüklerin konsolide edilerek en kısa ve ekonomik yoldan taşınması anlamına gelen parsiyel(grupaj) taşımacılığıdır. Dinamik, esnek ve çözüm odaklı anlayışından dolayı Gruber firmasının şirketimize çok uygun ğunu tespit ettik. Uzun bir flört döneminden sonra kendileriyle el sıkıştık ve münhasır anlaşma yaptık. Gruber, İtalya’da saygın bir yeri olan 81 yıllık bir kuruluş. Bu kuruluş ile birlikte gücümüze güç kattık."

8 ÜLKEDE 22 ŞUBE

ALC Lojistik’in Gruber gibi esnek çalışma yaptığının altını çizen Denisa Fasiangova, anlaşmayla birlikte her iki markanın da ciddi kazanımlar elde edeceğini dile getirdi. Fasiangova, “ALC Lojistik’in gerekli yatırımları da yaparak bu hatta lider bir firma olmaya aday. ALC Lojistik ile uzun soluklu bir işbirliği düşünüyoruz Gruber İtalya’da saygın ve yeri olan 81 yıllık bir kuruluş. Merkezi Bolzano’da olup, Kuzey, Orta ve Güney İtalya’daki 7 stratejik şehirde şubeleri bulunuyor. İtalya dışında 8 ülkede 22 şubesi ve 52 ülkede network ağı bulunmaktadır. Karayolu taşımacılığı ve lojistik faaliyetinin yanı sıra gabari dışı taşımacılıkta da sektörün önde gelen uzman kuruluşlarından birisidir. 650 civarında aktif çalışanı ve yıllık 300 milyon Euro civarındaki cirosu ile İtalya ve Avrupa lojistik pazarında önemli bir yere sahip bulunmaktadır” .