Dernekler
Giriş Tarihi : 12-06-2017 14:40   Güncelleme : 12-06-2017 14:40

TOFED, sektörü aynı masada buluşturdu

Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün çatı sivil toplum kuruluşu TOFED, geleneksel iftar buluşmasını Bakırköy’deki, Renaissance Polat Hotel’de gerçekleştirdi.

TOFED, sektörü aynı masada buluşturdu

UATOD ile başlayıp, TOFED ile devam eden 48'inci Geleneksel İftar Buluşmasına; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas, Bilgi İşlem Daire Başkanı Tolga Acar,  Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Saim İlçioğlu, Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Gürses, İstanbul Ulaştırma 1. Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İçişleri ve Adalet Eski Bakanı Mehmet Ağar, UATOD Onursal Başkanı  Mehmet Özcan, sektör sivil toplum kuruluşların temsilcileri,  üretici firma ve bayilerinin yöneticileri ile sektör mensupları katıldı.

DOĞRU TERCİH BAYRAMPAŞA

TOFED Başkan Birol Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otogarı, Tayakadın-Işıklar Köyü mevkiine taşınmak istemesinin yanlış bir proje ğunu söyledi. Bunun hem sektör hem de yolcular için uygun olmadığını belirten Başkan Birol Özcan,  “Kara, deniz, demiryolu ve hava ulaştırma merkezlerine erişim ve ulaşım avantajları olan otogarı, orta ve uzun vadede de hizmet verebilecek kapasiter. Otogarı, dini  bayramlar   döneminde  yaşanan yoğunluk ve  projeden kaynaklanan mevcut yapısal sorunlar için taşımak yerine, ıslah çalışması yapılarak İstanbul halkına hizmet vermeye devam ettirilmesi  doğru bir tercih olacaktır” .

FSM’Yİ KULLANALIM

Başkan Birol Özcan; “Köprülerin yapılış amacı  dan ve mesafeden tasarruf yapmaktır. Fakat Yavuz Sultan Selim köprüsü güzergahından geçişin zorunlu hale getirilmesi ile yolumuz gidiş ve geliş olmak üzere  130 km daha artmış, bu anlamda seyahat süresi  de  2  saat kadar  uzamıştır. Ayrıca bu fazladan kat edilen mesafe yüzünden köprüyü günde bir kez kullanan otobüs için aylık yaklaşık 6 bin 500 TL'yi bulan ilave maliyet artışı olmuştur. Bu nedenle şehirlerarası tarifeli sefer yapan otobüsler Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprülerini birlikte kullanma haklarına sahip olmalı, FSM köprüsünden yasaklanan geçiş hakkımız  geri  verilmelidir” diye konuştu. 

TASLAK YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ni günün ihtiyaçlarına göre yenilemek için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas, şöyle konuştu; “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, bakanımız ğu süre içerisinde kendisinin bizzat talimatı, desteği ve himayesiyle Mayıs 2016 tarihinde ilk kapsamlı mevzuat değişikliği yapıldı. Akabinde Bakanımız Ahmet Arslan'ın yine desteği ve talimatıyla ve yine başbakanımızın da bilgisi dahilinde sizlerle birlikte karayolu taşıma yönetmeliğinin yenilenmesi çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bunları hazırlarken sektörümüzün değerli temsilcilerinin de görüşlerini aldık. O görüşleri dikkatle takip ettik. İnşallah yakın da yapılan bu çalışmalar, taslak olmaktan çıkarak yürürlüğe girmesi sağlanacaktır.”

MESLEĞİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ

Sektör duayeni ve UATOD Onursal Başkanı Mehmet Özcan da gecede bir konuşma yaptı. Özcan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’ni (UATOD) kuran dostlardan bugün aramızda maalesef benden başka kimse yok. O gün UATOD’un kuruluşunda hepimiz çok heyecanlıydık. Niye heyecanlıydık? Çünkü şehirlerarası karayolu yolcu taşımacılığını bir düzene bir nizama sokacaktık. UATOD’u kurduk, peki UATOD ne yaptı? O  dernek, üç tane otogar yaptı. 1970 senesinde Harem Otogarı’nı yaptı. 1971 senesinde Topkapı Otogarı’nı yaptı. Ardından o günkü şartlarda Türkiye’nin en büyük yatırımı olan İstanbul Otogarı’nı yaptık. Maliyeti 120 milyon dolardı. Çok zorluklar çektik. Ancak Allah’a şükür ediyoruz. Bugün mesleğimizin çok iyi yerlerde ğunu görmekten büyük gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz.”