Lojistik
Giriş Tarihi : 30-06-2017 12:41   Güncelleme : 30-06-2017 12:41

Borusan'ın yeşilliği tescillendi

Lojistik alanda yaptığı yatırım ve Borusan Lojistik Gemlik Limanı, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliği ile yürüttüğü “Yeşil/Eko Liman” denetimlerinden geçti.

Borusan'ın yeşilliği tescillendi

Eko Liman sertifikasını Borusan Lojistik adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Betil aldı. Mehmet Betil, “Borusan’ın tüm şirketlerinde ğu gibi Borusan Lojistik’de de çevrenin ve doğal kaynakların korunması, faaliyetlerin sürdürülebilir bir zeminde yürütülmesi temel önceliklerimiz arasında. Bu doğrultuda Borusan Limanı’na ciddi yatırımlar yaptık ve hedeflediğimiz sonucu aldık. Limanımız çok yüksek standartları hayata geçirerek bu sertifikaya hak kazandı” .

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü(TSE) yetkilileri tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında başta deniz suyu kalitesinin korunması ve iyileştirilmesi, liman operasyonlarından kaynaklanan çevresel kirliliğin en aza indirilmesi,  liman operasyonlarında enerji verimliliğinin en yüksek seviyeye çıkarılması, sera gazı ve zararlı emisyonların en alt seviyeye indirilmesi, atık yönetimi, tehlikeli madde yönetimi, liman operasyonlarında iş sağlığı ve güvenliği standartlarının en üst seviyeye çıkarılarak gerekli tedbirlerin alınması ve sürekliliğinin sağlanması konuları olmak üzere birçok kategoride ayrıntılı ve titiz incelemeler yapılıyor. Dünyanın önde gelen liman tesisleri tarafından uygulanan yeşil liman sertifikalandırılması Türkiye’de 2014 yılı sonundan bu yana uygulanıyor.

ADIM ADIM YEŞİLE YOLCULUK

Çevresel sürdürülebilirliği öncelikli yatırım alanı olarak gören Borusan Lojistik bu alanda birçok  “yenilikçi ve örnek teşkil eden uygulama” gerçekleştiriyor. 2004 yılında aldığı 9001 Kalite, 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, 14001 Çevre Yönetim sistemleri ile başlayan sürdürülebilirlik temelli yönetim sistemleri yolculuğu, 2012 yılında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Karbon Ayak İzi Doğrulaması ile devam ettirdi. Borusan Lojistik bu iki önemli belgeyi aynı anda alan Türkiye’nin öncü lojistik firması unvanına sahip . Borusan Limanı ise, 2005 yılında Gemilerden Atık Alım lisansına sahip öncü limanlar arasında yer alarak, deniz kirliliğinin önlenmesi hususunda ilk adımını attı. 2016 yılında almış ğu Tehlikeli Madde Uygunluk Belgesi ile Gemlik Bölgesinde belgeyi alan firma, Yeşil Liman-Eko Liman vizyonu ile de örnek alınan gelişmelerine devam ettiğini gösterdi.