Treyler
Giriş Tarihi : 03-07-2017 12:36   Güncelleme : 03-07-2017 12:36

Tırsan Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesi aldı

Treyler üreticisi Tırsan, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası aldı. Tırsan ile birlikte Türkiye’de Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası'na sahip firma sayısı 82'ye yükseldi.

Tırsan Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesi aldı

Gümrüklerdeki beklemeyi ortan kaldıran Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası alan firmalar arasına Tırsan'da katıldı. Tırsan'ın belgesini Adapazarı Fabrika yerleşkesinde Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Musa Aydemir, firma yönetim kurulu başkanı Çetin Nuhoğlu'na teslim etti.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, “En Kolay, En Güvenli Ticaret” misyonu doğrultusunda; “Kolay Ticaret, Büyük Türkiye” projesi kapsamında veriliyor. Bu sertifika ile Adapazarı Fabrikasında gümrükleme imkânına sahip olacak olan Tırsan, Avrupa ülkelerine daha hızlı teslimatlar gerçekleştirebilecek ve ihracata konu olan ürünlerin gümrük işlemlerini kendi tesislerinde yapabilecek.

Çetin Nuhoğlu, “Birçok ülke yetkilendirilmiş yükümlü ve izinli gönderici sayısını arttırmak için önemli çalışmalar başlattı. Ülkemiz de bu konuda büyük çalışmalar yapılıyor,  bu anlamda basta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ve Müsteşarlığımızın değerli bürokratlarına teşekkürlerimi arz ediyorum” . Nuhoğlu sözlerine şu şekilde devam etti, “Hepimiz biliyoruz ki ülkeler arasındaki ticari rekabet artık değer zinciri üzerinden sürdürülmektedir. Burada da en önemli avantaj hızlı ve ın da teslimattır. Bu belgeye sahip olan, ihracatçı ve taşımacı firmalarımız teslimat surelerin de çok büyük avantaj sağlayacaktır. İhracat yüklemesini kendi fabrikasında yapabilecek, gümrüğe uğramadan çıkış kapılarında özel peronlardan yurtdışına çıkabileceklerdir.”