Demir Yolu
Giriş Tarihi : 04-07-2017 16:15   Güncelleme : 04-07-2017 16:15

Kocaeli'ye metro geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kentte hayata geçen tramvay ve İzmit’teki yeni trafik düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu. Ulaşımı insan vücudundaki damarlara benzeten Karaosmanoğlu, şehirlerin ulaşımının da insan vücudundaki kan gibi olduğunu söyledi.

Kocaeli'ye metro geliyor

Entegre taşımacılığa ağırlık veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tramvay projesinden sonra metro projesini de hayata geçirmek için gün sayıyor. "Hedeflerimiz belli, planlarımız belli. Şimdi tramvay yaptık" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şuanda tramvay projesinin de yeterli olmadığını söyledi.

Kenti esas rahatlatacak projenin metro ğunun altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, bu konuda da ilk adımı ilk adımını Gebze – Darıca – Çayırova ve sanayi bölgelerinde attıklarını açıkladı. Metro projesinin 2018 yılında ihale edileceğini dile getiren Karaosmanoğlu, Şu anda proje Gebze bölgesinde devam ediyor. Ayrıca İzmit bölgesinde çalışıyoruz. İzmit Körfez ilçemizden başlayacak Derince, İzmit ve Cengiz Topel Havaalanı’na kadar gidecek bir projemiz daha var. 2019 yılında İzmit bölgesinde metro projesi de biterse 2020’de ihale yapılabilir hale gelir ve Kocaeli’ne de yakışan bu. Metro yapamazsak gelecekte biz tıkanırız. Mevcut yollarımız gelecekte bizi taşımaz. Kavşaklar bize yeterli olmaz. Yerin altını kullanmamız lazım. Tıpkı vücudumuzdaki damarlar nasıl derinin altında ise, ben bu benzetmeleri yapıyorum, derinin altında hiç çatışmadan damarlarımız da kan akışı gidiyor. Biz de yerin altını kullanmamız lazım. Yerin altını kullanmazsak, yerin üstü bu kadar araca yetmez" .