Otomotiv
Giriş Tarihi : 17-07-2017 16:21   Güncelleme : 17-07-2017 16:21

Ford Trucks Avrupa’da büyüdü

Ford Trucks, global büyümesini Avrupa pazarına taşıdı. Genel Müdür Haydar Yenigün, “Yeni iş birlikleri ve açtığımız bayiler Avrupa pazarına yönelik ilk adımlarımız niteliğinde. Kamyon ve çekicilerimizin Avrupa pazarında büyük beğeni ile karşılanacağına inancımız tam” dedi.

Ford Trucks Avrupa’da büyüdü

Türkiye’deki pazar payını her geçen yıl arttırarak yoluna devam eden Ford Trucks, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerin ardından global çaptaki büyümesini 3 farklı Avrupa ülkesinde gerçekleştirdi.

Öncelikle, Romanya’nın başkenti Bükreş’te Cefin Trucks distribütörlüğünde Avrupa’daki en büyük 4S tesis açılışını açan Ford Trucks, daha sonra Macaristan distribütörü Delta Truck iş birliğiyle Budapeşte’de ve ardından Bulgaristan distribütörü Bulavto Holding iş birliğiyle Sofya’da yeni iş birlikleri ve tesis açılışlarına imza attı.

Ford Trucks’ın Avrupa pazarındaki yapılanması ve global büyüme hedeflerini aktaran Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Romanya, Macaristan ve Bulgaristan'daki yeni iş birliklerimiz ile Avrupa'nın 3 önemli ülkesinde, bu ülkelerin önde gelen köklü şirketleriyle ortaklığa imza atıp, bayilik çalışmalarımızı ladık. Gerçekleştirdiğimiz yeni iş birlikleri ve açtığımız tesisler Avrupa pazarına yönelik ilk adımlarımız niteliğinde. Yeni nesil Euro 6 Ecotorq motora sahip kamyon ve çekicilerimizin Avrupa pazarında büyük beğeni ile karşılanacağına inancımız tam. Global büyüme planlarımız çerçevesinde yeni bayi yapılanması ile giriş yaptığımız Avrupa pazarında satışlarımız ve kurmuş ğumuz sağlam satış sonrası yapılanmamızla müşteri memnuniyetimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağımıza inanıyoruz. Avrupa pazarı, Ford Trucks’ın global büyüme planlarında önemli bir yere sahip. Hedefimiz ürettiğimiz her 3 araçtan birini ihraç etmek ve ihracatımızın yüzde 50’sini Avrupa pazarlarına yönelik gerçekleştirmek. Ford Trucks’ın global olarak 2020 itibariyle toplam 50 ülkede bayi yapılanmasını lama hedefimize de kararlılıkla ve başarıyla devam ediyoruz” .